ANDRIJA SABOL IZ ČAKOVCA postao doktor znanosti

Andrija Sabol (30) iz Čakovca 15. studenog je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu obranio dokotorski rad Upravljačke kompetencije u oblikovanju konkurentskih prednosti i vrijednosti hrvatskih poduzeća pod mentorstvom prof.dr.sc. Silvija Orsaga. U svojem radu napisao je doktorsku disertaciju iz područja strategijskog upravljanja planiranja i upravljanja vrijednošću poduzeća.

>>> Andrija Sabol – doktorand koji pokušava razbiti predrasude o ekonomiji

Suautor je knjige “Planiranje poslovnih dometa“, radi na novim knjigama te stručnim i znanstvenim radovima, a uz prepuni raspored ostaje mu vremena i za njegove hobije koji uključuju putovanja, slušanje glazbe, čitanje, kuhanje, duge vožnje biciklom sa zaručnicom te odlaske na sportska događanja. Andrijin put prema uspješnoj karijeri u području ekonomije započeo je kad je nakon završetka Gimnazije Josipa Slavenskog trebao odlučiti kojim će smjerom krenuti.

Iako je njegov prvotni odabir bila gluma na Akademiji dramskih umjetnosti, ponovno je promislio te nakon uspješno položenih prijamnih ispita na čak četiri fakulteta odabrao Ekonomski fakultet u Zagrebu.

– Vagao sam sve opcije i na kraju upisao ekonomiju u Zagrebu, nakon čega ni sam nisam bio siguran jesam li dobro izabrao, no već na prvoj godini shvatio sam da je ekonomija za mene, našao sam se u tome i polako počeo sve više i više uviđati značaj ekonomske znanosti koja je u svojoj osnovi multidisciplinarna i interdisciplinarna znanost – ili bi trebala biti.

Na prvoj godini studija upoznao sam svoju, sada već dugogodišnju, suradnicu i mentoricu izv.prof.dr.sc. Đurđicu Fučkan koja je primijetila moju znatiželju i volju da se ekonomijom bavim sustavno, a na način koji nije usmjeren isključivo profitu – rekao je Andrija za naš portal.

Tijekom studija je ušao u izbor za Top stipendiju za top studente, koju je utemeljio i dodjeljivao Nacional, te je primio pet Dekanovih nagrada, od toga tri za ukupan uspjeh, jednu za seminarski rad na temu Marketinške strategije Jadranske pivovare, a jednu za izvannastavne aktivnosti u sklopu projekta razvoja klastera u Hrvatskoj pod vodstvom Hrvatske udruge poslodavaca.

Čestitamo, a više o novom međimurskom doktoru znanosti saznajte klikom ovdje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije