ZLATNE RUKE Članice udruge imale zlatne ruke i u proteklih godinu dana

Redovita godišnja sjednica Skuštine udruge ‘Zlatne ruke’ bila je prigoda za osvrt na učinjeno u proteklih godinu dana, ali i na podsjećanje javnosti na djelovanje udruge. Kako je na sjednici održanoj u dvorani Političkih stranaka u Čakovcu rekla predsjednica Ana Vrbanec, sve zacrtano je i ostvareno u protekloj godini.

Uostalom, tako je bilo i cijelo vrijeme rada udruge koja postoji više od desetljeća. Istaknula je kako udruga broji 25 članica koje se sastaju svakog četvrtka i većinom rade ručne radove različitih tehnika, ali i sve drugo što im dođe pod ruku. Vrbanec je dodala kako su ‘Zlatne ruke’ jedno odlično mjesto za druženje.

– Većina članica je u mirovini i svoje slobodno vrijeme provode za nešto korisno, izrađujući ručne radove, kolače, nakit i to onda prodajemo na prigodnim izložbama. Korisno je to za nas, ali i za društvo, rekla je. Osim osnovnog motiva, da izradom ručnih radova očuvaju dio bogate međimurske tradicije i kulturne baštine, članice kroz udrugu kvalitetnije provode umirovljeničko vrijeme.

Svakotjedna druženja koriste i za dodatnu naobrazbu te su pobornice cjeloživotnog učenja. Puno se vremena potroši i na suradnju sa sličnim udrugama.

– Zovu nas na sve strane, surađujemo s Mađarima, Slovencima i zaista širimo bogatstvo međimurskog tradicijskog i kulturno nasljeđe. Osim toga sudjelujemo u brojnim akcijama koje organiziraju udruge s našeg područja, izjavila je Vrbanec.

Radovi vrijednih ‘Zlatnih ruku’ mogu se vidjeti i na vlastitim izložbama povodom Uskrsa, Božić, Advent, Porcijunkulova, Dana žena i brojnih drugih manifestacija. Uz vrijedne ručne radove i kolače, članice Zlatnih ruku poklanjaju i svoje vrijeme družeći se sa stanarima čakovečkog Doma umirovljenika, ali i s onim mlađima. Naime, udruga je za učenike nižih razreda čakovečke 3. Osnovne škole organizirala radionicu koja se pokazala pun pogodak.

Sjednici Skupštine prisustvovali su i zamjenik čakovečkog gradonačelnika Mario Medved, predsjednik Gradskog kotara Jug Ivan Zrna te Zvonimir Golub, predsjednik Udruge antifašista i antifašističkih boraca Međimurja. Udruga je, inače, izdala monografiju povodom 10 godina rada.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije