FOTO Donja Dubrava – posvećeni kipovi velikih crkvenih dostojanstvenika

Povodom 77. obljetnice posvete crkve župe Svete Margarete u Donjoj Dubravi, a bilo je to 10. studenog 1940. godine, pročelje župne crkve postalo je bogatije za kipove svetog oca pape Ivana Pavla II. i blaženog Alojzija Stepinca. Njihove kipove je u petak 10. studenog 2017. godine posvetio varaždinski biskup msgr. Josip Mrzljak

Svečanost su uveličali: Prečasni Antun Hoblaj, dekan Donjomeđimurskog dekanata i svećenici donjomeđimurskih župa, općinski načelnik Marijan Varga i njegov zamjenik Vladimir Čituš, neki općinski vijećnici, članovi Pastoralnog vijeća, članovi KUD-a Seljačka sloga u nošnjama i uniformirani vatrogasci mjesnog DVD-a te mnoštvo vjernika.

U svečanosti posvete svojim su nastupom sudjelovali Mješoviti crkveni pjevački zbor te članovi Puhačkog orkestra Općine Donja Dubrava, a potom je msgr. Mrzljak služio koncelebriranu svetu misu na kojoj su pjevali članovi Mješovitog crkvenog zbora, a svirali članovi Puhačkog orkestra općine Donja Dubrava koji su misu završili državnom himnom.

Treba istaknuti kako je izradu i postavljanje kipova Općina Donja Dubrava iz sredstava proračuna Općine u visini od 20.000 kuna. Bila su to sredstva predviđena u proračunu za religiju.

– Vrlo sam sretan što se toliko vjernika i udruga odazvalo na svečanosti i na to me im se zahvaljujem. Tužan sam jer se proslavi nije odazvala jedna politička opcija naše Općine, a kao ni predsjednik Općinskoga vijeća. Žalosno je što se politička suprotstavljenost pojedinih opcija prelama preko crkvenih svečanosti, koje s politikom nemaju veze – rekao je na kraju vlč. Mirko Pilaj, a tu je kritiku ponovio za oltarom današnjih svetih misa.

Držimo da to ni u jednom trenutku nije umanjilo svečanost i hvale vrijednu ideju da kipovi crkvenih dostojanstvenika ‘budu’ među Donjodubravčanima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije