FOTO Martinjska noć s policijom: ‘Nemoj gospon policajac!’

Molbu iz naslova mnogi bi rado uputili međimurskoj policiji samo da ne bi ‘puhali’ noću od jučer na danas.

Bili su to policajci koji su proveli noć na našim prometnicama jer su njihove pojačane kontrole, obzirom na tradicionalne proslave narodnog običaja krštenja mošta ‘Martinja’, bile nužne kako bi bile upozorenje bar jednom putniku u vozilu, koji su se te noći vraćali kućama, da ne bude pod utjecajem alkohola kako bi sa sigurnošću on i njegova ‘posada’ sretni i zadovoljni legli u krevet bez suvišnih ‘repova’.

Policija je posao ove noći, kao uostalom u svim akcijama ‘Alkohol’, besprijekorno obavila. A jesu li takvi bili i vozači željela se uvjeriti naša novinarska ekipa. Dvojac novinara te je noći ‘Martinje’ stavio u drugi plan želeći biti u službi onih koji su bdjeli nad sigurnošću sudionika u cestovnom prometu, a kako bi istaknula svijetle primjere mračne i hladne noći 11./12, studenog. Zanimalo nas je koliko su vozači slušali i poštivali višednevne savjete i apele policije…

Nedjelja je 1,30. Sjeli smo u policijsko vozilo s civilnim registarskim oznakama tzv. ‘presretač’. S nama su u vozilu bili policajci Mario Poljaković i Darko Šalamon, a dio kontrole putnika i vozila bila je frekventna državna prometnice Šenkovec – Čakovec. Prošli smo prometnicu u oba smjera, usput i bivali educirani o radu digitalnih uređaja u vozilu od strane ljubaznih ‘dečki’.

Promet je bio pojačan, no policajci su se pohvalno izrazili o brzini koju su vozači poštivali. Vozeći se u koloni, i kad je u Štrukovcu ispred nas ostalo samo jedno vozilo, njegova vozačica osjetila je potrebu malo jače pritisnuti papučicu gasa, a sasvim dovoljno da posada policijskog vozila reagira.

Vozačica je zaradila novčanu kaznu, objasnili su nam policajci, jer je već ove godine dobila opomenu. Vračajući se prema Šenkovcu, u Žiškovcu smo bili zaslijepljeni dugim svijetlima jedne mlade vozačice. Sasvim dovoljno za okretanje. Za volanom je bila mlada vozačica koja je usput bila i alkotestirana. Vidno prestrašena njoj ‘napuhane’ nule nisu ništa značile, ali je bila presretana što je glede previda sa svjetlom samo opomenuta.

Od 2 do 3 sata u Vrhovljanu su bili policajci Ivan Juras i Saša Kolarić. Rekli su nam da su te noći do našeg dolaska imali trojicu koja su bila pod utjecajem alkohola, a u naše vrijeme od 2.30 do 3 sata nitko od zaustavljenih i alkotestiranih vozača nije bio u prekršaju.

Te noći međimurske su prometnice bile načičkane policijskim ophodnjama kojima je koordinirao i bio nama desna ruka Damir Novak, voditelj Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa PU međimurske.

Zaključujući našu noćnu smjenu slobodno možemo reći da se u očekivanoj noći ‘punih glava’ veći dio vozača ponio za divljenje i čestitke. Brojčane rezultate alkoholiziranih i onih u drugim prekršajima čut ćemo nakon završene akcije jer ona traje sve do 13. studenog.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije