KNJIŽNICA ‘NIKOLA ZRINSKI’ Predstavljanje knjige ‘Urbani trenuci’ Maxa Juhasza

U multimedijalnoj dvorani Knjižnice ‘Nikola Zrinski’ Čakovec u utorak, 14. studenog 2017. u 18:30 sati, održati će se predstavljanje knjige ‘Urbani trenuci’ autora Maxa Juhasza.

Promocija je ostvarena u suradnji s Fotoklubom Čakovec.

Ulaz je slobodan!

Više o knjizi:

Knjiga ‘Urbani Trenuci’ (1991.-2013.) posljednja je iz serijala, svojevrsne zagrebačke trilogije koja sadrži strogu selekcija fotografija u periodičnom istraživanju Zagreba tijekom 22 godine.

Tematski knjiga pripada žanru ulične fotografije a sastavljena je od ranih radova, većinom uhvaćenih prizora na ulici, maglovitih gradskih jutara i lijenih pasjih popodneva, katkada i nesvjesno snimljenih komentara, raspoloženja ili vlastitih stajališta, naknadno iščitanih u stvarnosti koju je autor živio i spremnosti da prihvati ono što u trenutku okidanja možda nije odmah i u potpunosti vidio.

Više o autoru:

Max Juhasz rođen je 1967. u Vukovaru. Fotografirati počinje 1991., kao dokumentarist tijekom rata za Hrvatsku neovisnost.

Svoj fotografski senzibilitet izgradio je uz pomoć knjiga o fotografskoj umjetnosti, filmova, proučavajući radove velikih majstora fotografije i slikarstva te posjećujući razne izložbe, fotografske radionice i predavanja.

Izlagao je samostalno i na mnogobrojnim skupnim izložbama a portfolio mu je objavljivan u uglednim domaćim i inozemnim časopisima te online-magazinima za fotografiju.

Autor je mnogih naslovnica knjiga, tekstova u katalozima fotografskih izložbi drugih autora te predgovora u knjigama.

Osnivač je i član fotografskog kolektiva KADAR 36 te član Hrvatskoga društva likovnih umjetnika (HDLU) i Hrvatskoga društva likovnih umjetnika – Zagreb (HDLU Zagreb). Do sada je izdao tri autorske knjige fotografija. Živi i radi u Zagrebu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije