VIDEO Spot posvećen Teti Lizi – s Cinkušima pjeva ‘Vuprem oči’

Ovih je dana objavljen spot Cinkuša ‘Vuprem oči’ koju su snimili s Tetom Lizom koja nas je nedavno, nažalost, napustila.

Spot je sniman u Međimurju, baš u kraju iz kojeg dolazi Teta Liza. – Volio bih ga posvetiti njoj i da, na neki način, služi kao mali tribute. Na spotu je radio mali broj ljudi – kaže Vanja Nikolić koji potpisuje režiju. Kameru je radila Anamarija Marinov, dok je glumica Nives Lukanec.

Video prati jedan dan u životu djevojke koja živi sama na selu. Režijska ideja bila je približiti slike ruralnog kraja uglavnom urbanoj mlađoj populaciji, pokazati neke pomalo zaboravljene rituale seoskog života, a kroz pitoreskni međimurski krajolik dočarati ljepotu melodije.

Tekst, koji je tipičan za narodnu pjesmu iz Međimurja, natopljen je tugom i govori o ljubavi.

– Kroz Nivesinu glumu, probali smo više dočarati taj dio pjesme. Sama je, ne pojavljuju se druga lica, iako nas konstantno progoni osjećaj da je još netko tu. Anamarija je odradila odličan posao, kamera je većinu spota u pokretu, dok statični kadrovi rade kontrast između ta dva izražajna sredstva.

Boje su sanjive, pomalo odlaze u sepiju i dobro prikazuju prirodu u pozadini. Dugim montažnim sekvencama probali smo dočarati tempo pjesme i gledatelja još više uvući u uradak – kaže Vanja te dodaje da je spot podržala Međimurska županija financijskom donacijom, kroz program projekata u kulturi za 2017. godinu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije