OPĆINA SELNICA Pohodili zapadnu Sloveniju

Općina i Župa Selnica nastavljaju svoje žitelje i vjernike voditi u obilazak gradova, naselja, područja i znamenitosti Hrvatske i susjednih zemalja. Minulog vikenda na redu je bila središnja i zapadna Slovenija dio negdašnje zajedničke države u kojoj je radio velik dio od preko 160 izletnika ili hodočasnika.

Selničanci i njihovi prijatelji prvo su bili u Brezju te se pomolili i razgledali crkvu i svetište Marije Pomagaj (Marije Pomoćnice, a potom Trojane, izvor Savice, Bled i Bohinj, slovenske prirodne i turističke bisere. Ranije su žitelji i župljani Selnice u Sloveniji pohodili brojna stratišta komunističkih zločina (Laško, Huda jama…) te gradove Velenje i Maribor.

Općinski načelnik Ervin Vičević koji je u naravi u zajedništvu s velečasnim Tomislavom Leskovarom domaćim župnikom, organizator svih minulih izleta (Đakovo, Vukovar…) kaže kako se ovakvim izletima osnažuje zajednica, mjesta se uglavnom određuju po željama mještana, a već sada se razmišlja o novom izletu Domovini ili inozemstvu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije