VELIKA PROGNOZA ZA 3 MJESECA Evo kakva nas zima očekuje!

Državni hidrometeorološki zavod danas je objavio dugoročnu prognozu za sljedeća tri mjeseca.

Prognostičari kažu da se u cjelini u sljedećem tromjesečju očekuje malo toplije vrijeme nego što je uobičajeno ili će biti uobičajeno hladno. U sljedeća se tri mjeseca u cjelini predviđa malo toplije nego što je uobičajeno ili uobičajeno hladno.

Pritom je u studenome moguće malo toplije vrijeme od prosjeka u većem dijelu zemlje, a pozitivno odstupanje srednje mjesečne temperature izgledno je i u siječnju. S druge strane, u prosincu je u nekim područjima povećana vjerojatnost za malo hladnije vrijeme nego što je uobičajeno.

(Foto: Screenshot/DHMZ)

Što se tiče oborine, u sljedeća će tri mjeseca u većini krajeva ukupna količina vjerojatno biti oko prosjeka ili manja. Pritom je vjerojatnost da će biti suše nego što je uobičajeno malo povećana u studenom i to osobito na jugu, a u prosincu na zapadu zemlje. U siječnju je umjerena vjerojatnost za količinu oborine oko klimatološkog mjesečnog srednjaka pa i malo veća.

Iako se očekuje u prosjeku uobičajeno hladno ili malo toplije s prosječnom ili malo manjom količinom oborine, moguća su i toplija razdoblja sa stabilnim i suhim vremenom, odnosno prodori hladnijeg zraka koji, osim hladnoće, mogu donijeti i snijeg u unutrašnjosti, ponajprije u prosincu i siječnju.

(Foto: Screenshot/DHMZ)

A ponegdje, kao što je bilo u rujnu i listopadu, u dijelu sezone nije isključena obilnija oborina u kraćem razdoblju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije