FOTO Vatrogasci uvijek spremni, vježbu u Podturnu odradili vrhunski

U subotu, 28. listopada bila je potrebna intervencija vatrogasnih snaga na Pročistaču otpadnih voda u Podturnu. Uključivanjem dimnih javljača u operativnom centru Alzas ALARMS alarmirani su vatrogasci JVP Čakovca koji odmah izlaze na intervenciju. Operativni dežurni oko 15 sati preko sms sustava alarmira općinska društva.

Sve se odvijalo vrlo brzo i naprosto je bilo nešto fascinantno za vidjeti od vatrogasaca do vatrogasnih vozila. Bilo je ovo nenajavljena vatrogasna vježba s ciljem provjere brzine izlaznosti i dobivanje zadataka na licu mjesta od zapovjednika VZPO Stjepana Tomašek.

DVD Podturen spašava unesrećene iz Pogonske zgrade uz uporabu izolacijskih aparata, dok istovremeno i vrše vanjsku navalu sa dva ”C” mlaza vode. Dolaskom JVP Čakovca, profesionalci uz pomoć detektora plina i zaštićeni plinonepropusnih odijela pregledavaju pogonsku zgradu.

DVD Dekanovec obavlja vanjsku navalu Sabirnog bazena sa dva ”C” mlaza vode, te je snabdijevao navalno vozilo iz nadzemnog hidranta, a njima su se priključili i vatrogasci DVD-a Miklavec i DVD Ferketinec. DVD Domašinec, DVD Dekanovec i DVD Turčišće su društva koja su sa svojim interventnim vatrogascima opremljeni izolacionim aparatima odrađivali zadatke prema zapovijedi, a bila je to vanjska navala.

Na vježbi je sudjelovalo ukupno60 interventnih vatrogasaca, od toga 57 vatrogasaca iz osam dobrovoljnih vatrogasnih društva i tri vatrogasca iz JVP-a Čakovec. Na pročistaču je bilo sedam kombi vozila, šest navalnih vozila, jedno tehničko vozilo i tri MVŠ. Osim njih, na istoj je bilo i pet djelatnika Međimurskih voda koji rade na pročistaču.

Samu vježbu nadgledao je Županijski vatrogasni zapovjednik Mladen Kanižaj koji je izvršio stručni nadzor nad postrojbama DVD-a, zadane taktičke zadatke za svaku postrojbu. Na kraju se obratio svima i pohvalio rad zajednice i opremljenosti interventnih vatrogasaca i društva, a spomenuo je da su svi taktički zadaci uspješno izvršeni od strane sudionika vježbe na što je iznimno ponosan.

Valja spomenuti da je zapovjednik ove zajednice, Stjepan Tomašek i pomoćnik županijskog zapovjednika, a čime se dokazao kao odličan izbor za tu funkciju jer je nadgledao svaki zadatak vrlo detaljno i profesionalno. (Izvor: Vatrogasci Međimurja)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije