FOTO Slave čakovečki vrtići, jaslice i njihovi područni odjeli

Već na ulazu u čakovečku u zgradu Scheier dalo se naslutiti da se ovdje nešto događa vezano za djecu. Tamo su mališani predškolske dobi gostima i uzvanicima dijelili svojih ruku djela, a povodom obilježavanja obljetnica – 51. godine Dječjeg vrtića Cvrčak, 40 godina Jaslica Cvrčak, odnosno njihove dogradnje na vrtićki dio, 35 godina PO Pčelica Ivanovec i 40 godina suradnje s Učiteljskim fakultetom i 25 godina Dana predškolskog odgoja.

Pored toga u predvorju je priređena mini izložba dječjih likovnih radova na temu Vrtić kakav želim, a tu su bile požutjele fotografije i isječci novinskih članaka, a sve vezano uz ‘životni put’ predškolskog odgoja u Čakovcu.

Ravnateljica DV Cvrčak Lidija Varošanec je istaknula kako DV Cvrčak danas broji 485-tero djece koja su smještena u 22 skupine, 4 skupine jasličkog i 18 skupina vrtićkog uzrasta. Ističući koji se program provodi, navela je redoviti 10-tero satni program, a tu su 4 satni i 5,5 satni za djecu s posebnim potrebama, a nude i katolički vjerski odgoj.

Ustanova sudjeluje u Eko projektima gdje imaju i prestižne nagrade, te provode sijaset radionica s roditeljima, a tu su projekti koji se provode na inicijativu roditelja i djece. Ravnateljica Varošanec je na kraju izrazila nadu dogradnje u Područnom odjelu Maslačak jer postoje dosta djece na listi čekanja i to pretežno jasličkog uzrasta. Ustanova ima 81 zaposlenog djelatnika.

Skup je pozdravila prof. dr. sc. Tamara Turza-Bogdan, prodekanica za poslovanje, studij i studente izvan sjedišta Fakulteta (Čakovec) istaknuvši 4 desetljetnu konstruktivnu suradnju. Spomenula je važnost poziva odgajatelja predškolske dobi te se je zahvalila ustanovi na pomoći i suradnji koja je dobra na obostrano zadovoljstvo.

U ime Grada Čakovca kao prijatelja djece skupu se je, u ime opravdano odsutnog gradonačelnika Stjepana Kovača, obratio David Vugrinec, pročelnik Upravnog odjela za društvene, protokolarne i europske poslove, koji je najprije izrazio čestitke vezane uz jubileje i izrazio slavljenicima zahvalnost za skrb i stručan rad s djecom.

Dodao je kako Grad Čakovec sufinancira rad čakovečkih vrtića sa 1.100 djece te da sve programe i obveze prema tim ustanovama u cijelosti ispunjava kao i posebnih i izvanrednih programa.

– Dovoljan je dokaz kvalitete naših vrtića i podatak da se u njima uvijek traži mjesto više – istaknuo je Vugrinec te posebno naveo njihovu veliku ulogu u sustavu odgoja i obrazovanja gdje svi djelatnici posao obavljaju odlično.

Za uzvrat Grad mnogo ulaže o uvjete rada u ustanovama pa je tako istaknuo energetsku obnovu objekata te najavio nove dogradnje uz relativno malo novaca.

Na kraju su mališani iz matičnog vrtića i Područnog odjela Pčelica izvela dojmljiv program koji je uvježban pod budnim vodstvom odgajatelja, a obljetnicama u čast.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije