ZNATE LI kada je otvoren Centar za kulturu u Čakovcu?

Znate li kada je otvoren Centar za kulturu u Čakovcu? Bilo je to 29. studenog 1981. kada je gostovanjem Zagrebačkih simfoničara Čakovec dobio središnju kulturnu ustanovu.

Prva predstava je bila izvedena nešto kasnije 22. siječnja 1982. Četvrt stoljeća kasnije Centar za kulturu nezaobilazan je dio kulturnog života glavnog međimurskog grada. Danas se Centar za kulturu bavi s četiri djelatnosti: izložbenom, filmskom, kazališnom i koncertnom. Po filmskoj djelatnosti je možda i najpoznatiji.

Godišnje se prikaže 106 filmsikh naslova u 587 projekcija. Samo prošle godine filmove je pogledalo više od 25 000 tisuća gledatelja. Ovoj brojci zavide i mnogo veći gradovi sa većim dvoranama, pa i ne čudi što većina filmskih naslova premijeru u Hrvatskoj ima baš u Čakovcu.

Posebna priča je tribina Čakovec četvrtkom koja ima tradiciju od 1969, još od kina Dom. Minule godine 6 372 posjetitelja došlo je bilo na kazališne, filmske i koncertne izvedbe.

Novost je posebna tribina, petkom u 22 kada se prikazuju izabrani filmovi. Izložbeni prostor na godinu ima minimalno 10 izložbi. Kapacitet dvorane iznosi 558 mjesta, uključujući i balkonska mjesta.

Centar za kulturu udomljuje kazališnu skupinu Pinklec, Jazz fair, susrete profesionalnih kazališta i mnoge druge. Vlasnik centra je Grad Čakovec, a o radu se brine 17 zaposlenika na čelu s ravnateljem Ladislavom Vargom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije