MURSKO SREDIŠĆE Studenti na prijemu kod gradonačelnika Srpaka

Gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak u subotu je upriličio prijam za negdašnje i sadašnje studente, kojima grad mjesečno isplaćuje po 500 kuna potpora u obliku kredita, kojeg ako su uspješni ne trebaju vratiti. Prvo je primio i razgovarao s Marinom Grabar Branilović iz Štrukovca i Dinkom Oletićem iz Peklenice koji su stekli zvanje doktora, a svojevremeno su bili stipendisti grada.

Srpak je kazao kako je grad na njih ponosan te im zahvalio za sve što čine za promidžbu svojeg grada i poželio da budu uspješni na svojim poslovima i dobri u obiteljima. Marina Grabar Branilović je doktorica fizike i zaposlena je na institutu Ruđer Bošković u Zagrebu.

Dinko Oletić je doktor u oblasti senzorskih sustava i zaposlen je na FER-u u Zagrebu. Potom je Srpak primio tridesetak od 85 studenata, kazavši im kako su na njihov poticaj promijenjeni kriteriji za dobivanje kredita koji danas od studenta traže prosjek ocjena od 4,1 čime stječu pravo nevraćanja kredita, dodavši kako kroz redovni studij od grada dobiju ukupno 50.000 kuna.

Studenti su zadovoljni promijenjenim kriterijima, ali su kazali kako nisu sretni jer nakon studija ostaju u arhivima banaka kao zaduženici te će imati poteškoća u budućnosti, kada budu htjeli kredit za kuću, stan ili automobil.

Srpak je kazao kako će osobno sve učiniti da se to s bankama riješi u korist studenata. Prijamu su nazočili i gradonačelnikov zamjenik Miljenko Cmrečak, predsjednik Gradskog vijeća Zvonko Vrtarić i njegova zamjenica Ivana Maltarić, a svi oni studentima su uputili riječi potpore i određene savjete za njihov rad i daljnji život.

Srpak je studente pozvao na strpljenje, upornost i trud jer to su uvjeti za uspjeh u životu, pa i u službi gradonačelnika. Cmrečak je pozvao na odgovornost prema obitelji i zajednici te posebno na poticanje izvrsnosti. Vrtarić kao jedan od kreatora novog pravilnika, poželio svima da budu u ocjenama iznad praga od 4,1 kako ne bi trebali vraćati kredite.

Gradonačelnik Srpak poziva, ukoliko je netko od njegovih sugrađana u proteklih nekoliko godina primio nagradu rektora, dekana ili je stekao doktorat da se javi u Ured grada jer Grad Mursko Središće nema uvid u takve informacije, te primi novčanu nagradu koju je zaslužio za svoj trud i zalaganje tokom svog školovanja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije