BIODINAMIČKI proizvođači iz Međimurja tri dana na manifestaciji u Puli

Biodinamički proizvođači iz Međimurja na trodnevnoj manifestaciji ‘Pazi što jedeš’ održanoj od 20. do 22. listopada u Puli.

Projekt ‘Pazi što jedeš’ međunarodna je manifestacija Etnografskog muzeja Istre i Udruge Istarski eko proizvod zamišljena kao platforma putem koje će surađivati svi oni koji se bave pitanjem hrane, od onih koji ju uzgajaju do onih koji istražuju i pišu o hrani.

Manifestacija se sastoji od dva dijela: edukativnog – predavanja i radionice i sajmenog dijela na kojem se održava ekološki sajam.

Unatrag nekoliko godina na sajmenom dijelu manifestacije sudjeluju i članovi ‘Duge’ udruge za biološko dinamičko gospodarenje iz Čakovca, čiji se članovi, uz proizvodnju hrane na vlastitim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima bave promicanjem metoda obrade zemlje prema principima učenja dr. Rudolfa Steinera, utemeljitelja antropozofije, eterodinamićke poljoprivrede, waldorske pedagogije…

U proteklih šest godina u sklopu manifestacije održane su brojne radionice, među ostalima i ona na kojoj je Amalka Vukelić. dipl. ing. agr. upoznala posjetitelje sa djelatnostima Centra dr. Rudolf Steiner D. Kraljevec.

Naši izlagači nailaze na dobar odaziv posjetitelja što ne čudi jer, kako nam kažu zadovoljni kupci prehrambenih proizvoda s međimurskih polja, postoje sličnosti između naših, donedavno najrazvijenijih županija u Hrvatskoj. Veseli što je ovaj nastup naših biodinamičara prepoznat i podržan od strane Županije međimurske.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije