PROMJENE u sustavu parkiranja kod Opće bolnice Varaždin

Kako Opću bolnicu Varaždin očekuju opsežni građevinski radovi na energetskoj obnovi objekata te kako bi se riješili određeni problemi pri parkiranju u bolničkom krugu, pristupilo se reorganizaciji sustava parkiranja. Parkiralište ispred bolnice objedinit će se te će biti za pacijente i posjetitelje, dok će novi parking ispred Kirurgije biti za zaposlenike. Također, u krugu bolnice bit će i parkirna mjesta za pacijente sa smanjenom pokretljivošću ili stanjem koje zahtijeva da budu što bliže do samih zgrada bolnice.

Iz Crtorada su nam potvrdili kako će novi model parkiranja zaživjeti u narednim danima, ovisno o vremenu potrebnom da se sve potrebne radnje za novi sustav parkiranja kod bolnice privedu kraju, javlja Varazdinski.hr.

Ravnatelj bolnice Nenad Kudelić ističe da postoji dugogodišnji problem parkiranja u bolnici i za djelatnike i za pacijente i za posjetitelje, no taj je problem sada pred rješenjem.

– Osnovni problem je nedostatan broj parkirnih mjesta. Taj će se problem pojačati s činjenicom da bolnicu polako pretvaramo u veliko gradilište jer počinje energetska obnova, postavljaju se skele i dijelovi pojedinih prilaza se moraju blokirati što će sigurno otežati pristup. Da bismo taj potencijalni problem prevenirali, krenuli smo u reorganizaciju sustava parkiranja unutar bolnice – rekao je ravnatelj bolnice te naglasio da je dugoročno rješenje izgradnja parkirne garaže.

Istaknuo je da se problem parkiranja rješava sa sadašnjim ugovornim partnerom Crtoradom u preostalom razdoblju za koje ima sklopljen ugovor odnosno do 27. siječnja 2021., jer je ugovor s bolnicom sklopljen 27. siječnja 2011. na 10 godina.

– No to je veliki projekt koji nije moguće realizirati u kratkom roku i stoga smo se odlučili za prijelazno rješenje, formiranje dodatnog parkirališta za zaposlenike koje će biti na prostoru ispred zgrade Kirurgije s ulazom iz Ulice Franje Galinca i gdje će se moći parkirati većina naših zaposlenika. A postojeće veliko parkiralište na ulazu u bolnicu smo objedinili.

Radilo se o dva parkirališta, jedno je bilo za posjetitelje, drugo za zaposlenike. To je parkiralište u fazi preuređenja i bit će rezervirano isključivo za pacijente i posjetitelje bolnice – pojasnio je Kudelić za Varazdinski.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije