PO NOVE IDEJE K SUSJEDIMA Međimurci u avanturističkom kampu u Mađarskoj

U organizaciji Općine Donja Dubrava te pod vodstvom Marijana Varge i Vladimira Čituša, načelnika i njegova zamjenika, predstavnici Međimurske županije, Josip Grivec, zamjenik župana, Mirjana Pintar iz Zavoda za prostorno uređenje Međimurske županije, Rudi Grula iz TZ Međimurske županije su sa svojim suradnicima bili u avanturističkom kampu Zobori Élmény Park u Zalaszabaru u Republici Mađarskoj koji je u vlasništvu u obitelji Szabadics.

Pridružili su im se Mario Moharić, načelnik Goričana, Mihael Ružić, voditelj LAG-a Mura-Drava te još neki međimurski turistički poduzetnici.

To je lijepo uređeni park s pogledom na Mali Balaton je u 75% iznosu financiran iz fondova EU, a u njega je uloženo ukupno blizu 9 milijuna eura.

S lokalnom samoupravom Zalaszabara su pred osam godina Marijan Varga i Josip Grivec uspostavili suradnju kao tadašnji načelnici svojih općina.

Sadašnji cilj posjeta je bio upoznavanje s načinom rješavanja svega potrebnog za realizaciju tako velikog projekta.

Domaćin i njegovi suradnici su strpljivo objašnjavali i odgovarali na mnogobrojna pitanja dragih gostiju i prijatelja iz Hrvatske.

Gospođu Mirjanu Pintar posebno je zanimao način rješavanja zahvata u prostoru, a radi se o ukupno oko 50 ha prije poljoprivrednog zemljišta, dok sam zabavni park zauzima blizu trećine ukupnog zemljišta.

Hrvatski gosti su tako vozili avion, bili u prethistorijskom razdoblju, susreli dinosaure i druge simulacije, a hrabriji dio hrvatske ekipe je iskušao stvarni dio adrenalinske ponude.

‘Bilo je to zanimljiv susret starih suradnika na projektima s ciljem korištenja iskustva realizacije tako velikog projekta s nadom da ćemo nešto slično uspjeti realizirati i mi u Međimurju’, rekli su nam Grivec i Varga.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije