SVEČANI PRIJEM nagrađenih mentora: Mimohod voditelja međimurskih lumena

U utorak, 10. listopada u Centru za kulturu Čakovec je županijsko čelništvo predvođeno županom Matijom Posavcem priredilo svečani prijem nagrađenih mentora u školskoj godini 2016./2017.

Tom prilikom su uručena priznanja onim učiteljima i profesorima čiji su učenici osvojili prva mjesta na županijskim i međužupanijskim natjecanjima te koji su pozvani na državnu smotru Lidrano i smotru iz građanskog odgoja u protekloj školskoj godini.

Okupljanje je iskorišteno kako bi se pritom obilježio Svjetski dan učitelja, ali im se zahvalilo na uspjesima i radu.

Na pozornici Centa su župan Posavec, njegova zamjenica Sandra Herman, predsjednik Skupštine Međimurske županije Mladen Novak i Branko Sušec, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti, simbolično nagradili 193 mentora iz osnovnih i srednjih škola Međimurske županije.

‘To je najviše ikad nagrađenih. To samo pokazuje koliko je prednosti i odgovornosti u sustavu obrazovanja u Međimurju, gdje 193 mentorica i mentora, učiteljica, učiteljica, profesorica i profesora rade s djecom kako bi im utkali svoje znanje, svoje profesionalno, a često puta i slobodno vrijeme u stvaranje rezultata.

Rezultat toga je da mi danas imamo svjetske prvak iz biologije, državne prvake iz informatike i povijesti, a time stvaramo preduvjete za dobru i solidnu infrastrukturu u našim školama, ali generalno, ono što hoću reći, da stvaramo u obrazovanju Međimurja uvjete da se grade škole za život, a ne škole za ocjene’, istaknuo je u svom obraćanju nazočnima međimurski župan.

Dodao je kako je ovaj dan za učitelje najljepši dan koji se obilježava za njih na najljepši mogući način stiskom ruke za do sada učinjeno. Govoreći o važnosti obrazovanja danas, Posavec je istaknuo kao obrazovanje treba govoriti.

‘Nagrade neka vam budu poticaj. Čestitam vam vaš dan s jednim velikim ljudskim hvala!’, poručio je.

Govorio je potom o naporima koje Međimurska županija čini kako bi sutra imali sretnu i zadovoljnu zajednicu, a to se može samo na način da se Županija prihvati kao prijatelj učiteljima dobrim razvojnim projektima.

Osvrnuvši se na utrošeno vrijeme koje učitelji daju generacijama učenika, dodao je kako su učitelji ti koji, kao i svi ostali, imaju svoj život, ali njega često podređuju drugima, zajednici stvarajući neko drugo, ljepše sutra.

Spomenuo je tako Miroslavu Novak, vjeroučiteljicu u OŠ V. Nazora u Pribislavcu, koja uz svoju primarnu zadaću radi s djecom na tajnama fotografije, a njezine fotografije su naša svakodnevna zbilja radeći kao foto novinarka.

Dodao je tu i umirovljenog učitelja Mladena Grubića koji svoj cijeli radni vijek podario odgoju i obrazovanju najmlađih, no uz to je bio i ostao službenik informiranja glede čega je ove godine primio županijsku nagradu Zrinskih.

‘Budite ponosni na sebe!’, završio je svoj govor.

Riječi čestitke s govornice je svojim kolegama uputio i Branko Sušec uz kojeg su ovdje bili njegovi najbliži suradnici.

Županov govor nas je uveo u najsvečaniji dio proslave, podjela nagrada u vidu grafika akademskog slikara Krešimira Hlebeca, a grafike su simboličnog imena Međimursko blago.

‘U ime nagrađenih riječi zahvale za prijem i nagrade uputila je Željka Kadi, profesorica savjetnica iz ETŠ Čakovec, dodavši kako je MŽ rijetka u RH koja sustavno prepoznaje njihov rad, a što vodi k evidentnim rezultatima. Hvala vam zbog toga!’, rekla je.

U svečanost su nas uveli glazbenici iz čakovečkog Scifidelity orchestra, a kasnije nas je svirkom na violini oduševljavala Ana Labazan Brajša.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije