DJEČJI VRTIĆ Zvončić u Nedelišću kreće u energetsku obnovu

Općina Nedelišće je javnosti predstavila vlastiti projekt energetske obnove vrtića Zvončić. Sredstva za obnovu osigurana su uz potporu Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu od 615 tisuća kuna.

Riječ je o projektu koji se financira iz Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija”, odnosno iz Europskog fonda za regionalni razvoja. Projektom bi se trebala postići ušteda toplinske energije od čak 52,28 % i smanjiti emisija CO2 plinova za 47,93 %. Obnova uključuje i poboljšanje toplinske zaštite ovojnice te zamjenu vanjske stolarije.

Ukupna vrijednost projekta je 1.202.604,38 kuna uz prihvatljive troškove od 999.652,06 kuna. Udio Općine Nedelišće je 385.152,51 kuna plus 192.987,50 kuna neprihvatljivih troškova u što ulaze drenaže, izrada upojnog bunara i sličnih radova.

Projekt je u potpunosti prijavljen vlastitim kapacitetima, bez troškova vanjskih stručnjaka i konzultanata, kazao je tom prigodom općinski načelnik Darko Dania, a ugovor o njegovoj realizaciji i sufinanciranju potpisan je s Ministarstvom graditeljstva i prostornog uređenja te Fondom za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti. Rok dovršetka radova je do kraja veljače iduće godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije