PRIDRUŽITE SE Akciji Solidarnost na djelu – ‘Ne dvoji! Za drugog izdvoji’

Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec uključeno je u tradicionalnu akciju ‘Solidarnost na djelu’, koja će se kao i svake godine istovremeno provoditi na području cijele Republike Hrvatske. Ovogodišnja 45. jubilarna akcija ‘Solidarnost na djelu 2017.’ provodi se 12. listopada 2017. godine u popodnevnim satima na području Međimurske županije pod nazivom ‘Ne dvoji! Za drugog izdvoji’.

Akciji će se odazvati 38 osnovnih i srednjih škola s područja Međimurske županije koje će svojim trudom i upornošću pomoći u prikupljanju novca, hrane i odjeće.

Novac će se prikupljati putem novčanih bonova u apoenima od 5,00 kn. Svaki bon biti će na poleđini ovjeren žigom GDCK Čakovec.

Raspodjela novčanih sredstava prikupljenih u akciji je sljedeća:
• 40 % od ukupno sakupljenih novčanih sredstava ostaje školama za potrebe najpotrebitijih učenika
• 50 % od ukupno sakupljenih novčanih sredstava ostaje za solidarne svrhe GDCK Čakovec u koju su uključeni i troškovi akcije
• 10 % od ukupno sakupljenih novčanih sredstava uplaćuje se u Hrvatski Crveni križ u Zagrebu.

Osim škola, u akciju su uključeni i volonteri GDCK Čakovec koji će od 9. do 15. listopada 2017. godine prikupljati prehrambene artikle u trgovini Kaufland Čakovec gdje će uz donacijsku kutiju dijeliti i promotivne letke o akciji. Skupljeni proizvodi će se podijeliti osobama korisnicima socijalnog dućana i ostalim socijalno ugroženim sugrađanima.

Drago nam je što smo i ove godine uspjeli angažirati veliki broj djece i odraslih koji su spremni pomoći osobama kojima je to najpotrebnije te su na taj način pokazali kako su humanost i solidarnost još uvijek vrline naših sugrađana koji su se već iskazali u mnogim dosadašnjim akcijama.

Ovim putem željeli bismo im zahvaliti, a ostatak građana potaknuti da se uključe u akciju putem donacija vođeni mišlju: ‘Ne dvoji! Za drugog izdvoji’.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije