VIDEO I FOTO Vozači u Međimurju – vožnja u krivom smjeru, traktor bez svjetala

U posljednje vrijeme u Međimurju smo svjedoci čestih prometnih prekršaja, kao i teških prometnih nesreća, ponekad, nažalost, i s najtežim posljedicama. Prometna nekultura vrlo je izražena, a na parkiralištima se najlakše uvjeriti u to.

Nerijetko su vozači i pod utjecajem alkohola. Ipak, neki slučajevi iz prometa ostavljaju nas potpuno bez komentara.


(Izvor: Youtube – Matija Kraljić)

Ovaj se vozač osobnim automobilom kretao Zrinsko-Frankopanskom ulicom u Čakovcu u krivom smjeru. Ironično, u neposrednoj blizini nalazi se zgrada Hrvatskog autokluba. Provjerili smo kakva je kazna predviđena za ovaj prekršaj prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

– Novčanom kaznom u iznosu od 5.000 do 15.000 kuna ili kaznom zatvora u trajanju do 60 dana kaznit će se za prekršaj vozač koji se vozilom na autocesti, brzoj cesti i cesti namijenjenoj isključivo za promet motornih vozila kreće kolničkom trakom namijenjenom za promet vozila iz suprotnog smjera, odnosno u suprotnom ili zabranjenom smjeru – stoji u Zakonu.

Sljedeći slučaj na koji nam se požalio čitatelj je snimljen na relaciji Sveta Marija – Prelog. Vozač je noću upravljao traktorom i neosvjetljenom prikolicom, što može biti vrlo opasno. Dovoljan je trenutak nepažnje drugih vozača da dođe do nesreće. Novčana kazna za vožnju bez svjetala noću iznosi 500 kuna.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije