DJEČJI TJEDAN Prezentiran projekt ‘Čitajmo svi veliki i mali’

Jedna od aktivnosti bogatog programa obilježavanja Dječjeg tjedna u Čakovcu, a u organizaciji ovdašnjeg Društva Naša djeca, dogodila se jučer u čakovečkom Domu sindikata.

U kišno predvečerje tu je bila održana prezentacija projekta ‘Čitajmo svi veliki i mali. u utorak’. – To je projekt koji se provodi u zadnje tri godine, a dio je kampanje koja se provodi u Hrvatskoj pod imenom ‘Čitaj mi’- rekla e Gordana Šoltić Siladi, predsjednica DND Čakovec i dodala kako se organizira na način da odgojno obrazovne ustanove organiziraju radionice s djecom i svojim učenicima.

U njega su bile uključene sve odgojno obrazovne ustanove s područja grada Čakovca, svi vrtići, sve osnovne i srednje škole i Učiteljski fakultet- Odsjek Čakovec. Djeca se međusobno posjećuju, stariji čitaju mlađima, a nakon toga se organiziraju radionice.

Predsjednica je istaknula kako je bilo vrlo zanimljivih radionica s finalnom izradom plakata pročitanog, a koji su jučer na prezentaciji bili i izloženi. – Posebno smo sretni što je na taj način odgojno obrazovna vertikala u Čakovcu vrlo dobro povezana pa nam mora biti uzor za druge aktivnosti – istaknula je predsjednica.

Dodala je kako su taj projekt proveli vođeni saznanjem kako djeca nedovoljno čitaju te da ih treba naviknuti na važnost knjige i slikovnice i da treba od najranije dobi djecu naviknuti čitanju i ukazati im koliko je važnost čitanja važna za daljnje obrazovanje.

Projekt je naišao na plodno tlo od onih starijih pa do konzumenata knjige pa je u 40 čitalačkih susreta bilo uključeno 463 djece i 44 učitelja i profesora. Pročitano je preko tisuću knjiga i slikovnica s različitim sadržajima. Taj se je projekt odnosio na prošlu školsku godinu, a Društvo Naša djeca je tom prilikom zahvalnicama nagradilo nositelje aktivnosti koji su se pohvalno izrazili o projektu.

Prezentaciji je prethodio kraći umjetnički program u kojem su na klarinetu predstavile Lana Mesarić i Augustina Petković iz čakovečke Umjetničke škole ‘Miroslav Magdalenić’. Ovom događaju je nazočio i Lovro Horvat, predsjednik Dječjega gradskog vijeća Grada Čakovca.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije