ZBOROVI IZ MEĐIMURJA na 50. Susretu hrvatskih zborova u Rovinju

15 zborova s preko 600 pjevača proslavit će impresivnih 50 godina Susreta hrvatskih pjevačkih zborova 7. i 8. listopada u Rovinju

Jubilarno 50. izdanje Susreta hrvatskih pjevačkih zborova bit će održano idućeg vikenda, od 7. do 8. listopada 2017. godine u Rovinju, uz pokroviteljstvo Ministarstva kulture RH. Susret hrvatskih pjevačkih zborova nacionalna je manifestacija s dugogodišnjom tradicijom koja na godišnjoj razini okuplja najbolje hrvatske zborove s više od 600 pjevača.

Ova vrhunsku glazbenu priredbu Hrvatski sabor kulture kontinuirano održava od 1968. godine, s ciljem predstavljanja dostignuća i najvrjednijih ostvarenja amaterskog zborskog pjevanja u Republici Hrvatskoj. Na ovogodišnjem obljetničkom Susretu nastupit će 14 najboljih hrvatskih pjevačkih zborova koji su svoj nastup morali izboriti na županijskim natjecanjima uz goste iz Rovinja, Zbor KUD-a “Marco Garbin” Zajednice Talijana “Pino Budicin”.

Zborovi natjecatelji 50. Susreta su:

Hrvatsko pjevačko društvo “Slavulj”, Petrinja
Mješoviti pjevački zbor KUD-a “Ban Josip Jelačić”, Zaprešić
Hrvatsko pjevačko društvo “Kalnik”, Križevci
Pjevački zbor “Josip Vrhovski”, Nedelišće
Hrvatsko pjevačko društvo “Rodoljub”, Virovitica
Kulturno umjetničko društvo “Graničar” , Garešnica
Djevojački zbor Pjevačkog zbora mladih “Josip Kaplan”, Rijeka
Kulturno umjetničko društvo “Rudolf Rajter”, Ivanec
Kulturno umjetničko društvo “Naša Lipa”, Tuhelj
Djevojački zbor PHPD-a “Zora”, Karlovac
Pjevački zbor Pravnog fakulteta u Zagrebu “Capella Juris”, Zagreb
Pjevački zbor “Josip Štolcer Slavenski”, Čakovec
Hrvatsko pjevačko društvo “Lipa”, Osijek
Akademski zbor Filozofskog fakulteta u Zagrebu “Concordia discors”, Zagreb

50. Susret svojim će bogatim dvodnevnim programom ponuditi rovinjskoj publici pregršt glazbenih poslastica. U subotu, 7. listopada, zborovi će se predstaviti u natjecateljskom dijelu u koncertnoj dvorani Adris s početkom u 17 sati. Nedjelja 8. listopada bit će posvećena revijalnom programu, kada će zborovi po prvi puta pjesmom okupirati ulice grada domaćina.

“Zborovi pjevaju Rovinju – ad libitum” kreativni je naslov programa kojim će zborovi zahvaliti gradu domaćinu pjevajući na najatraktivnijim lokacijama Rovinja, prvo pojedinačnim nastupima, a potom i zajedničkim pjevanjem svih 600 pjevača sudionika 50. Susreta na rovinjskom glavnom trgu. Zborska revija, nastavit će se u bivšoj tvornici duhana Rovinj od 12 sati koja će kulminirati i dodjelom nagrada Hrvatskog sabora kulture i Hrvatskog društva skladatelja. Ulaz na sva događanja je besplatan.

Uz Hrvatski sabor kulture, organizaciju Susreta ove godine potpisuju Maistra d.d., Komorni zbor Rubino i Hrvatsko društvo skladatelja, dok su supokrovitelji Istarska županija, Grad Rovinj i Turistička zajednica Grada Rovinja.

Više informacija pronađite na www.hrsk.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije