‘STOMATOLOŠKI’ VIKEND Jedanaest saniranih ‘zuboboljaca’

Svi pacijenti koje je u nedjelju zabolio zub, a htjeli su potražiti stomatološku pomoć, mogli su to učiniti jučer tijekom čitavoga dana kod dežurnog stomatološkog tima koji je ordinirao u Ordinaciji dentalne medicine Doma zdravlja u Nedelišću.

>>> FOTO ‘Zabolio’ nas je zub pa smo posjetili dežurnog stomatologa

Tu je bila stomatološka ekipa iz sustava čakovečkog Doma zdravlja. Bio je to stomatolog Marko Cvijović, dr.med.dent. i Marina Cvijović, dentalna asistentica, iz Svete Marije.

Na kraju radnog dana podastrli su nam podatak kako su tijekom dana zbrinuli jedanaestero onih koji nisu mogli podnijeti nesnosnu zubobolju.

Međimurska županija za tu će svrhu godišnje iz svog proračuna izdvojiti oko 150 tisuća kuna, prema planu rada koji je izrađen još prije dvije godine, kada nije bilo konsenzusa stomatologa.

– Odlukom župana Međimurske županije uveden je ovaj nadstandard, nedjeljom i blagdanima, mi smo već napravili raspored rada liječnika i medicinskih sestara do kraja ove godine, zahvaljujući tome što nam je osnivač dao konkretnu pomoć financijskim sredstvima, nakon čega je ostatak bilo lakše ostvariti i organizirati – rekao je u pripremi ovog projekta je dr. Branko Vrčić, ravnatelj Doma zdravlja Čakovec te dodao kako smo prva županija koja je organizirala obiteljska dežurstva već u 2012. godini pa već postoji dobra organizacijska praksa takvog načina rada.

– Što se tiče stomatoloških dežurstava, njih nema nitko osim nas i velikih kliničkih centara, uz Varaždin. Sustav hitne medicinske zaštite u dentalnoj medicini nešto je o čemu smo razmišljali posljednje dvije godine, jer uvijek kada vodite neki sustav ili sredinu trebate težiti inovativnim rješenjima, morate biti odgovorni prema ljudima i zbog toga ova inicijativa, brzo stvaranje uvjeta i pokrivanje troškova, da se što prije krene s dežurstvom – dodao je.

– Ovo je pilot projekt, da vidimo kako će dežurstvo raditi i funkcionirati, hoće li imati svoju svrhu, a naravno da ćemo nakon izgradnje nove zgrade Doma zdravlja razmišljati o preseljenju te ambulante u Čakovec – rekao župan Međimurske županije Matija Posavec i dodao kako smo kao županija i zajednica osjetljivi prema potreba građana u smislu ulaganja u zdravstvo, te je ovo samo jedan od projekata, uz nekoliko u pripremi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije