GORIČAN Fra Tomislav Cvetko proslavio 25 godina svećeništva

U nedjelju, 24. rujna u župnoj crkvi Sv. Leonarda u Goričanu fra Tomislav Cvetko proslavio je svoj srebrni jubilej – 25 godina svećeništva.

Fra Tomislav Cvetko član je velike obitelji Hrvatske provincije Sv. Jeronima Franjevaca Konventualaca. U pripremi ove proslave u župi Goričan održana je “trodnevnica” u kojoj su voditelji misnih slavlja bili svećenici: prof. dr. sc. Nenad Malović, monsinjor Leonard Markač i fra Nikola Šantek. Na slavlju je bio i njegov prijatelj fra Miljenko Hontić koji također ove godine slavi 25. godina svećeništva.

Fra Tomislav Cvetko rodom je iz Goričana, iz velike obitelji koja mu je bila velika potpora na ovom slavlju, ali i na životnom putu. Ono što krasi fra Tomislava i franjevačke svećenike je duh svetog Franje kojeg unose u svoje svećeništvo, jednostavnost života te prepoznatljiv stil propovijedanja.

U propovijedi koja se održavala kroz trodnevnicu fra Nikola Šantek citirao je dio iz molbe Tomislava upućenoj Provincijalu: “Ja sam Tomislav Cvetko i želim biti svećenik, ali radim u Sloveniji kao monter centralnog grijanja”. Njegova molba je bila je prihvaćena, a Tomislav dok je osjetio je duhovni mir.

Danas je fra Tomislav sretan i radostan svećenik, osjeća se ispunjeno životnim pozivom da služi Bogu i ljudima. Govoreći o početku svećeništva, rekao je da je imao krizu, pitao se da li je Bog njegov životni poziv, što se s vremenom dokazalo i danas je sretan. “Kriza je sastavni dio života – bilo na radnom mjestu ili u obitelji, no uz pomoć Boga i molitve ona se pobjeđuje.”

Uz brojne svećenike i časne sestre koji su uveličali ovo slavlje, fra Tomislav se zahvalio župljanima Goričana, članovima Ceškog društva, Limenoj glazbi Goričan, vatrogascima, članicama župnog Caritasa “Betanija”, mješovitom pjevačkom zboru župe, obitelji Kočiš na uređenju crkve, obitelji i prijateljima.

Na kraju se od srca zahvalio domaćinu, župniku Josipu Drvoderiću koji je uložio puno truda da se ova svečanost održi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije