FlashMOVE PLESNI DOGAĐAJ organiziran 27. rujna na Trgu Republike u Čakovcu

U sklopu NowWeMOVE kampanje i 3. po redu Europskog tjedna sporta, 27. rujna 2017. godine u 11h, na Trgu Republike u Čakovcu, organiziran je flash mob pod nazivom FlashMOVE – veliki plesni događaj u koji će se uključiti više od 500 djece iz osnovnih i srednjih škola Međimurja, a potom će svoje sportske uspjehe predstaviti uspješni sportaši iz Međimurja, među kojima su i uspješni učenici sportaši uključeni u hrvatske reprezentacije.

Nakon uvodnih riječi te pozdrava organizatora i pokrovitelja, Plesna skupina Vivona, zajedno sa svojom voditeljicom Karmen Kovačević Jambor, će predvoditi zagrijavanje svih sudionika, a potom i ples na zajedničku koreografiju. Plesnu koreografiju su uvježbali učenici iz 11 osnovnih te iz 5 srednjih škola, a pridružit će im se i članovi triju udruga građana.

Potom slijedi upoznavanje i druženje mladih s uspješnim sportašima. Predstavit će se Mia Radotić iz Ivanovca, najbolja hrvatska biciklistica, Tijana Tkalčec iz Čakovca, najbolja hrvatska atletičarka i Jasmina Ilijaš iz Donjeg Kraljevca, državna rekorderka u dugom triatlonu.

Uz njih, o svojim velikim uspjesima govorit će David Verli (atletika) i Stjepan Škoda (stolni tenis) iz Gospodarske škole Čakovec, Stjepan Hunjak (biciklizam) iz Preloga, učenik Srednje strukovne škole Varaždin, a iz Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec, predstavit će se učenici Luka Grubić (badminton), Lino Zadravec (badminton), Nina Dobša (atletika), Martin Slaviček (bench press) i Lucija Lisjak (karate).

Tjelesna aktivnost iznimno je važna za djecu i adolescente jer utječe na njihov pravilan rast i razvoj, na očuvanje fizičkog i mentalnog zdravlja te prevenciju prekomjerne tjelesne težine i debljine. Nažalost, sjedilački način života zahvaća i najmlađe.

Prema međunarodnom istraživanju o zdravstvenom ponašanju učenika (HBSC 2013/2014) u Hrvatskoj, 49% učenika i 47% učenica u dobi od 11 godina, provode u slobodno vrijeme, tijekom radnog tjedna, najmanje 2 sata pred ekranom (TV, video, DVD, računalo i dr.), a u dobi od 15 godina 2 sata i više pred ekranom provodi čak 66% mladića i 59% djevojaka.

Ako tome pridodamo podatak da u dobi od 15 godina, samo 25% mladića i 12% djevojaka zadovoljava dnevne preporuke od sat vremena tjelesne aktivnosti, svjesni smo, kako je izuzetno važno motivirati mlade da se bave sportom, odnosno da pronađu sport ili tjelesnu aktivnost koja će im predstavljati užitak.

Upravo s tim ciljem, u povodu obilježavanja 3. po redu Europskog tjedna sporta, organiziran je FlashMOVE plesni događaj kao i upoznavanje mladih s različitim sportovima, preko priča uspješnih sportaša.

U slučaju izrazito lošeg vremena, događaj će se održati u sportskoj dvorani I. osnovne škole Čakovec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije