ČAKOVEC Obljetnica ustrojavanja 34. inženjerijske bojne

Okupljanjem oko spomen obilježja 34. inženjerijske bojne u nekadašnjoj vojarni u Čakovcu započelo je prigodno obilježavanje Dana ustrojavanja 34. inženjerijske bojne u organizaciji članova Udruge veterana inženjerijske bojne Domovinskog rata Čakovec koji čuvaju i njeguju tradiciju, ratnu slavu i sjećanje na dane ponosa sada već povijesne ratne 1991.

Nakon intoniranja himne Republike Hrvatske i odavanja počasti svim poginulim, umrlim i nestalim tijekom Domovinskog rata, predsjednik UVIDBR Alan Srpak pozdravio je goste i predstavnike bratskih Udruga koje su proizašle iz Domovinskog rata. Okupljene članove UVIBDR i njihove goste predsjednik je kratko podsjetio na davnu 1991. i kronološke događaje tih ratnih godina, te ulozi i doprinosu 34. inžb tijekom obrane domovine Hrvatske.

Okupljenim članovima UVIBDR i njihovim članovima obitelji potom su se uz priznanje i zahvalu za njihov doprinos u obrani RH tijekom ratnih godina, ali i za nastavak sjećanja i čuvanja tradicija na te dane ponosa i slave prigodnim riječima obratili zamjenik gradonačelnika grada Čakovca Zoran Vidović i župan županije Međimurske Matija Posavec.

Paljenjem svijeća kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima i kod spomen zida odavanju počasti i molitvom za sve poginule i umrle nastavljeno je obilježavanje 26. obljetnice ustrojavanja 34. inžb.

Prigodni domjenak uz vojničko veselje za sebe i članove svojih obitelji članovi Udruge nastavili su ugodnoj atmosferi duboko u noć prisjećajući se još jednom događaja i uspomena na te ratne dane, ali i na one koji više nisu u postroju jer, kako je naglasio Alan Srpak, 34. inžb do danas već je izgubila dva voda svojih pripadnika koji su preminuli nakon Domovinskog rata.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije