KONCERT Neno Belan i ekipa iz ‘The Voice’ pjevat će za male čupavce

U čakovečkoj Gradskoj kavani danas je održana konferencija za javna glasila. Tema joj je bila najava humanitarnog koncerta za Sklonište za napuštene životinje ‘Prijatelji’ u Čakovcu.

Organizirat će ga Sklonište i Terme Sveti Martin. O samom projektu, odnosno koncertu na konferenciji su govorili, voditeljica Skloništa za životinje ‘Prijatelji’ Aleksandra Hampamer, Jelena Berečić, voditeljica hotelskih operacija i ljudskih resura Termi LifeClass Sv. Martin te zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman.

– Koncert pod nazivom ‘Mi smo njihov glas’ održat će se na Svjetski dan zaštite životinja, 4. listopada u čakovečkom Centru za kulturu s početkom u 19:30 – istaknula je Aleksandra Hampamer te dodala kako je za naše ‘čupavce’ preko Facebooka pozvala naše pjevače koji su sve od reda porukama odazivali, njih jedanaest: Band Damira Rodigera, Marin Jurić Ćivro, Mahir Maki Kapetanović, Elena Stella, Iva Gortan, Dino Purić, Antonela Dindić, Eni Jurišić, Jure Brkljača, Vedran Ljubenko i kao posebni gosti Neno Belan i Fiumens. Voditelj programa bit će Vanja Ovčar.

Njihov obol na pozornici i gledatelja u dvorani bit će velika pomoć Skloništu koje bilježi sve veći broj primatelja napuštenih životinja s područja MŽ-e. Prema riječima voditeljice ove će godine preći brojku od 600 takvih životinja. Žalosti što se u cijeloj zemlji bilježi rast broja napuštenih životinja, a nada za njihov ‘spas’ je novi Zakon o zaštiti životinja koji je momentalno u Saboru na tzv. drugom čitanju.

Hampamer je istaknula kako bi taj zakon trebao potaknuti rad na preventivi, a to je ono što fali na području svake lokalne samouprave. Govorila je o nepoštivanju zakona gdje se govori o čepiranju, odnosno zaobilaženja cijepljenja protiv bjesnoće, a takvih pasa je u skloništu preko 95%. Istaknula je eskalaciju takvih pasa u romskim naseljima gdje čak 85% populacije pasa bolesno od zaraznih i nametničkih bolesti. Rekla je da se mora probuditi zajednička svijest da se po tim naseljima pokušaju riješiti evidentni problemi.

– Ono što će se lijepo dogoditi nakon koncerta, rekla je Hampamer, je 5. listopada kada ekipa izvođača dolazi u Sklonište, a pozvana su i djeca iz međimurskih škola i vrtića da dođu toga dana na veliku radionicu u cilju oživljavanja svijesti o brizi prema drugim živim bićima, a što se starijim generacijama nije uspjelo usaditi u svijest.

Jelena Berečić je rekla kako se njihova tvrtka uključuje u humanitarne akcije, a ne čuti Aleksandrin vapajući glas i ne pročitati silne objave na društvenim mrežama o problemima Skloništa bila bi prava nepravda. Pozdravila je ovaj projekt te dodala kako Terme Sv. Martin grade svoj imidž u smjeru izgradnje statusa pet-friendly hotela tako da se u Terme mogu povesti i psi, a svekoliki iznos koji se uplaćuje za smještaj ljubimaca donira se Azilu ‘Prijatelji’.

– Osim toga, privremeno smo i udomili dva psa iz Azila, Iru i Mitju koji su kod njih dva mjeseca, a koju ideju pozdravljaju gosti i lokalno stanovništvo – istaknula je ponosno. Dodala je kako nije isključeno da oni budu uzeti u stalno skrbništvo zainteresiranih.

Zamjenica župana Sandra Herman je kazala kako će MŽ biti pokrovitelj koncerta, dodavši kako treba dići na višu razinu svijest stanovništva o potrebi brige i zašite životinja. Pohvalila je suradnju turističkog sektora i sektora koji se bavi zaštitom životinja.

Ulaznice za koncert po cijeni od 60 kuna mogu se kupiti u Centru za kulturu Čakovec, Pinklec Shop – Terme Sveti Martin i TZ Sveti Martin na Muri.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije