MUKE S POPLAVAMA Stanje se smiruje, no neke ceste i dalje zatvorene

Obilna količina padalina zadala je muke stanovnicima diljem županije i posla nadležnim službama, a potvrđuju to i sinoćnje fotografije čitatelja iz Tužnog.

Vatrogasci diljem županije izlazili su na tehničke intervencije ispumpavanja vode – u Ivancu, Štefancu, Lepoglavi, Maruševcu, Ivanečkom Naselju – navodi Područni ured za zaštitu i spašavanje Varaždin u današnjem priopćenju.

Nadalje navode kako je jučer, 19. rujna, u 8 sati uspostavljeno pripremno stanje obrane od poplava na branjenom području malog sliva ‘Plitvica – Bednja’.

Istog dana je u 16 sati donijeto rješenje o uspostavi redovnih mjera obrane od poplava na dionici rijeka Bednja od Tuhovca do cestovnog mosta u Stažnjevcu i na dionici rijeka Bednja od cestovnog mosta u Stažnjevcu do izvora.

Pripremno stanje obrane od poplava uspostavljeno je i na rijeci Dravi – staro korito rijeke od granice sa Slovenijom do brane HE varaždin.

Osim toga, zbog obilnih kiša zatvorena je lokalna cesta Jerovec – Dubrave i državna cesta u Stažnjevcu (obilazak prema Začretju, Krapini). Za sav promet zatvorene su i državna cesta D-35 u mjestu Stažnjevec, županijska cesta Donja Voća Lipovnik, lokalna cesta Stažnjevec – Ivanečka Željeznica, lokalna cesta Jerovec – Dubravec, a prometuje se obilaznim pravcima.

> FOTO Stanovnici Općine Maruševec dan i noć vodili borbu s poplavama

Nakon što su u poslijepodnevnim satima zatvorene, neke su ceste u međuvremenu otvorene: Jerovec – Horvatsko, Stažnjevec – Novaki (otvorene u 6:43), Beletinec – Ilija (otvorene u 2:43), Tužno – Radovan (otvorena u 3:00).

U Završju Podbelskom poplave su također problem.

Osim navedenog, PUZS javlja kako je od 1.30 sati uspostavljeno redovno stanje obrane od poplava na rijeci Dravi i Muri, dionica od brane HE Varaždin do granice sa Slovenijom, dok je dionici staro korito HE Varaždin uspostavljeno pripremno stanje obrane od poplava.

Ipak, prema podacima o vodostajima rijeka, situacija na području županije se smiruje. Vodostaj Bednje kod Lepoglave u 8 sati iznosio je 280 cm, no kritičnije je kod Tuhovca gdje je u istom periodu vodostaj iznosio 501 cm.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije