SVI U KOTORIBU na Opću Opasnost, Pastire, Slavonske lole i vatromet

Općina Kotoriba uz Jesensko križevo slavi svoje dane. Bogat program će se tijekom rujna održavati svaki vikend, a započeo je organizacijom treće utrke Kotoripska petnajstica i Turnirom med udrugama.

Središnji trodnevni događaji Dana općine počet će u petak 15. rujna u 18 sati svečanom sjednicom Općinskog vijeća uz dodjelu općinskih priznanja. Sjednica će biti u Domu kulture, a navečer u 22 sata slijedi pod velikim šatorom Rock večer uz nastup grupe Pastiri, tribute band grupe Bijelo dugme.

Dan kasnije u 14 sati slijedi druženje mjesnih udruga u pripremi tradicionalnih jela, a u tom sklopu bit će održan i Festival vanjkofci uz nastup glazbene grupe Pisofkejk. Istoga dana u 16 sati u holu OŠ Jože Horvata na rasporedu je otvaranje izložbe slika na temu Kotoriba nekad i danas, autora Vladimira Vugrinčića iz Kotoribe. Večernja glazbena poslastica bit će koncert grupe Opća opasnost koji je najavljen za 21 sat.

U nedjelju u 11 sati, kada se u Kotoribi slavi katolička svetkovina Jesenskog križeva i kada je mjesno proštenje, je svečana koncelebrirana sveta misa. U 14.30 je mimohod učesnika kulturnog programa koji će biti u 15 sati ispod velikog šatora kod nove škole. U 18 sati slijedi nastup Slavonskih lola, a nedjeljna svečanost završava u 22 sata velikim vatrometom.

U petak, 29. rujna bit će održana promocija ‘Kotoribskih protokola’.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije