LIJEČNICI U KOTORIBI Zakup će od prosinca plaćati Općini

Na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Kotoribe vijećnici su jednoglasno potvrdili Odluku o davanju prethodne suglasnosti za sklapanje Ugovora o prijenosu o zakupu Snježane Permozer Hajdarović, dr. med. i Lele Grabant, dr. med., liječnica u kotoripskoj Zdravstvenoj ambulanti.

Po toj Odluci će one od 1. prosinca ove godine zakup plaćati Općini Kotoriba, a ne kao do sada čakovečkom Domu zdravlja. Ugovor će biti sklopljen na neodređeno vrijeme do isteka ugovora o koncesiji za obavljanje javne zdravstvene službe obiteljske medicine.

Za ukupnu površinu od 135.50 m/2 one će plaćati mjesečno 750 kuna. Isto tako će Ljekarna Čakovec za poslovne prostore veličine 67.96 m/2 u istoj zgradi Općini plaćati 800 kuna mjesečno.

– Konačno smo došli na svoje, da dobivamo novac za naše prostore jer je Zdravstvena ambulanta u našem mjestu naša, građena je našim samodoprinosom. Visina naknade i nije toliko bitna, bitne su nam pravovremene i kvalitetne zdravstvene usluge – bio je komentar Željka Šebeštjana (HSS), dopredsjednika Općinskog vijeća Kotoribe.

U prilog kvaliteti smještaja liječnika ide i informacija općinskog načelnika Ljubomira Grgeca (SDP) koji je rekao kako su u tijeku pregovori o preseljenju ordinacije liječnice Permozer Hajdarović u prostore bivše Stomatološke ordinacije čime pacijenti ne bi bili skučeni ispred dviju dosadašnjih ordinacija.

Glede unapređenje standarda pacijenta Općina će financijski poduprijeti to preseljenje, odnosno uređenje nove ordinacije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije