U PLANU KAMP NASELJE Ribnjak kod Selnice treba zaživjeti

Na predstavljanju projekta ‘Međimurje 2018.- svjetski sportski događaji u Cvjetnjaku Hrvatske’, održanom minulog vikenda u Termama Sveti Martin, govorio je i Zoran Pfeifer, u ime domaćina 11. svjetskog prvenstva u ribolovu na plovak za veterane i invalide u lipnju iduće godine.

Ovom prigodom Pfeifer je otvorio temu koja desetljećima stoji zatomljena administracijom i prijeporima onih koji gospodare, upravljaju i žele upravljati, odnosno nešto promijeniti na ovom ribnjaku, u naravi retencijom u vlasništvu Hrvatskih voda, o kojoj koliko toliko skrbi ŠRD ‘Mura’ Mursko Središće.

– Selnica je izuzetna destinacija, ljepota prirode i velika šansa za ribolovni, ali i drugi turizam. Smatram kako uz ne velika ulaganja ribnjak Selnica može postati i najljepši na svijetu, naglasio je Pfeifer, ne imenujući onoga tko bi to trebao ili mogao urediti. Šansu su vidjeli gotovo svi selnički načelnici općine, a Ignac Šardi, čak je i osnovao ribičko društvo, ali ništa se nije dogodilo zbog vlasničkih odnosa, i naravno novca.

Aktualni načelnik Ervin Vičević najavio je izgradnju kamp naselja-bungalova, te je već otkupljeno nekoliko parcela. Sada se čeka izrada projekta, pak slanje na EU i domaće fondove i tako dalje. Ribnjak u Selnici, premda nema neke visoke standarde i uvjete, lijepa je destinacija, biserne vode koja poput sinjeg mora uljepšava ovaj pitomi krajobraz.

Posjetitelja i turista ima i sada, međutim nema gotovo nikakve infrastrukture, tek tu i tamo središćanski ribiči, onako ‘proleterski’ poruče kako im ribnjak nitko ne može uzeti i pokose travu (što u naravi nitko niti ne namjerava, jer Općina Selnica ne zadire u vodene površine, nego zemljišta okolo jezera).

Hrvatske vode brinu samo o protoku voda, što im je i zadaća. Pfeifer kaže kako je domaćin Svjetskog prvenstva 2018. godine Savez športsko ribolovnih društava Međimurske županije i Hrvatski športsko ribolovni savez. Natjecanje za veterane je u Žabniku, za invalide u Podturnu, a pričuvna staza je u Selnici koju želimo dobro pripremiti i tako dati poticaj da ona postane biser ribičkog športa i rekreacije za sve ljude.

Očekuje se oko 400 natjecatelja te publika što će zahtjevati (ostvariti) oko 2500 noćenja. Ovi podaci zorno pokazuju kolika je realnost izgradnja kamp naselja odnosno bungalova.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije