FOTO Čakovečki prvašići učili kako se ponašati u prometu

>> U I. OŠ Čakovec održana akcija “Vidi i klikni” (Srijeda, 6.9.2017.)

Danas je u sportskoj dvorani I. osnovne škole u Čakovcu, na vanjskim sportskim terenima i dijelom čakovečkih prometnica, održana akcija pod nazivom ‘Vidi i klikni’. Riječ je o projektu koji zajedno provode Policijska uprava Međimurska i Autoklub Čakovec i volonteri čakovečke Gospodarske škole s ciljem da se prvašići upoznaju s odgovornim ponašanjem u prometu.

U projekt su bili uključeni učenici prvih razreda čakovečkih osnovnih škola i šireg gradskog područja, Ivanovca i Kuršanca, njih 299. Na početku programa, prvašićima su se obratile Alenka Hošnjak, predsjednica Savjeta za sigurnost prometa na cestama Međimurske županije i Darinka Tomoš, tajnica Autokluba Čakovec.

Tompoš je kazala kako je ove godine program uvođenja prvašića u sigurnost prometa izmijenjen na način što su ove godine okupili sve gradske škole. Oni su prošli osnovnu edukaciju, kako se sigurno kretati u prometu od škole i natrag.

U tom sklopu provedena je akcija PU međimurske ‘Poštujte naše znakove’, a koja se provodi se na cijelom području RH. U tom segmentu uz teoretsko predavanje, održana je obuka na prometnom poligonu i kretanje dijelom čakovečkih ulica.

Time su osvojene neka od pravila koja djeca moraju znati kao pješaci, odnosno vozači bicikla. U dijelu ‘Vidi i klikni’ učenike su djelatnici Autokluba Čakovec upoznali s osnovnim normama ponašanja u automobilu, od uporabe sigurnosnog pojasa jer veliki dio djece do svojih škola dolazi u automobilima posredstvom roditelja, baka i djedova.

Podatke nam je podastrla Irena Branović, policijska službenica za preventivu u cestovnom prometu PU međimurske, dodajući jedan ohrabrujući podatak kako na području PU međimurske u zadnjih pet godina nije zabilježen nijedan slučaj smrtnog stradavanja školske djece, a prije svega zahvaljujući sigurnosti cestovnog prometa koje je u Međimurju dobro. Poginuli je manji broj osoba, a to su osobe starije dobi od 18 godina, a velika je pozitivnost što nema stradale djece.

Akcija ‘Poštujte naše znakove’ traje i ostalim međimurskim osnovnim školama. Nešto kasnije akciji se je priključio i gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije