FOTO Lovačka natjecanja – najbolji lovci Draškovca i Vratišinca

Danas je pala zavjesa na lovačka natjecanja u sklopu Lovačkog saveza Međimurske županije koji je bio organizator završnice ovogodišnjih natjecanja lovaca koje je održano na civilnom strelištu LD Prepelica Mala Subotica u Palovcu, a čiji su lovci, na čelu s predsjednikom Franjom Bukalom, bili vrsni domaćini Prvenstva lovačkog saveza Međimurske županije u disciplini Lovački trap ekipno i pojedinačno koje je toga dana održano, a u tom su sklopu proglašeni i najbolji strijelci i ekipe Županijske lige strijelaca koja je trajala puna dva mjeseca.

>>> FOTO Prvenstvo Lovačkog saveza MŽ-e disciplina Lovački trap

Današnje natjecanje je prije podne otvorio zamjenik međimurskog župana Josip Grivec koji je lovcima prenio pozdrave međimurskog župana. Čestitao je na održavanju ove tradicije, a zahvalio se im što vode skrb o divljači, a samim time i rade na očuvanju prirode kojom se u Međimurju dičimo.

Danas su se okupili natjecatelji iz lovačkih društva: Fazan Dekanovec-Podturen, Fazan Donja Dubrava, Fazan Draškovec,, Fazan Hodošan, Fazan Nedelišće, Jastreb Domašinec, Mursko Srediće iz Murskog Središća, Patka Donji Vidovec-Sveta Marija, Prepelica Mala Subotica, Šljuka Gornji Mihaljevec, Zec Čakovec, Zec Vratišinec, Oletić d.o.o i Pojedinačna lista.

Pozdravljajući ih predsjednik LS Međimurske županije i dopredsjednik HLS Ljubomir Grgec je rekao kako mu je drago što je ove godine i MŽ financijski pomogla njihovo natjecanje, odnosno natjecatelje koji odlaze na Državno prvenstvo branit prošlogodišnju titulu.

Pohvalio je nedjeljna lovačka odricanja u cilju provođenja natjecanja i ostalih aktivnosti u čemu prednjače u Hrvatskoj. Franjo Bukal, načelnik Općine Orehovica i predsjednik LD domaćina, bio je čovjek koji je svima izrekao riječi dobrodošlice, a strijelcima je zaželio mirnu ruku i dobro oko, a postignuti rezultati neka budu njihov ponos.

Pozvao je mlade da ih u tome podrže, a zahvalio se Općini Mala Subotica što je prihvatila ova dio organizacije i onoga što slijedi, a to je uređenje lovačke remize te ponudio pomoć Općine Orehovica.

Skup su uveličali Valentino Škvorc, načelnik Općine Mala Subotica i predsjednik OV Općine Mala Subotica Mladen Križaić. Moderator otvaranja bio je Mladen Lacković, tajnik LS Međimurske županije, koji je naglasio kako je današnji dan kruna lovnog streljaštva. Strijelce je pozdravio i Ivica Varga, predsjednik Komisije za streljaštvo LS Međimurske županije. Natjecanje se odvijalo pod budnim okom Josipa Katanovića.

Rezultati:

REZULTATI

Županijska liga strijelac (ekipno)

1. LD Fazan Draškovec (Ivan Balent,Stanko Balent, Franjo Matjačić, Slavko Matjačić, Zdravko Varga, Vlado Slaviček, Vlado Granatir)

2. LD Zec Vratišinec

3. LD Fazan Dekanove-Podturen

Pojedinačno:

1. Mladen Srnec, LD Fazan D. Dubrava

2.Neven Lepen, LD Fazan Dekanovec-Potduren

3.Dražen Matjašec, Prepelica M. Subotica

Prvenstvo Lovačkog saveza MŽ

Ekipno:

1. LD Zec Vratišinec (Goran Šoltić, Ivica Varga, Zdravko Hutinec, Mladen Frančić,, Alen David, Tihomir Meglić)

2.LD Fazan Dekanove-Podturen

3. LD Fazan Draškovec

Pojedinačno:

1. Dražen Matjašec, LD Prepelica M. Subotica

2. Neven Lepen , LD Fazan Dekanovec-Podturen

3. Jasmin Jambrešić, LD Fazan Dekanovec-Podturen

Kup Lovačkog saveza Međimurske županije u lovnom streljaštvo- prijelazni pehar pripao je drugu godinu za redom LD Fazan Vratišinec. Pehare i medalje najboljima su podijelili Ljubomir Grgec, predsjednik LS MŽ i Ivica Varga, predsjednik Komisije za lovno streljaštvo LS MŽ.

Natjecanje se je odvijalo tijekom cijeloga dana po promjenljivom i hladnom vremenu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije