ZORAN VAKULA Ljetu kakvo smo imali do sada – došao je kraj!

Ljetu je došao kraj! Najavio je to u vremenskoj prognozi meteorolog Zoran Vakula koji najavljuje kako će biti još iznadprosječno toplih dana u rujnu, no ljeto kakvo smo dosad imali je završilo, piše HRT.

U sunčani će četvrtak biti još toplije nego tijekom vedre srijede, u većini Hrvatske i vruće, uz južinu, a oko 30 °C u mnogim će mjestima biti i u oblačniji i nestabilniji petak, kada će već ponegdje u zapadnim krajevima biti kiše i grmljavine.

Za vikend još nestabilnije, uz pad temperature zraka, u nedjelju na kopnu i za oko 10 °C u odnosu na petak, a promjenljivo i relativno svježe zadržat će se i u sljedećem tjednu, barem njegovoj prvoj polovini, najavio je Vakula.

(Izvor: DHMZ)

Za posljednji dan kolovoza iznadprosječno toplo poslijepodne – vruće – bit će i u središnjoj Hrvatskoj, a i jutro će biti manje svježe od onoga u srijedu, premda ponovno ponegdje uz kratkotrajnu maglu.

Umjeren jugozapadnjak već prijepodne će zapuhati u gorju, a poslijepodne i u nizinama. I sutra će u većini zemlje biti vruće, ali manje nego danas te je moguća kiša i grmljavina u gorju i na granici sa Slovenijom.

Za vikend još nestabilnije, uz zamjetan pad temperature, te povremenu kišu, osobito u subotu u obliku pljuskova koje može pratiti i grmljavina. Promjenljivo i relativno svježe zadržat će se i u prvoj polovini nova tjedna.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije