DVD DOMAŠINEC Iz Austrije dobili donaciju vrijednu 10 tisuća eura

U subotu, 26. kolovoza DVD Domašinec ugostio je vatrogasce iz Austrije, iz FF Gniebing, i na taj je način započelo jedno novo vatrogasno prijateljstvo.

– Zahvaljujući našem mještaninu gospodinu Josipu Barbašu te njegovim nesebičnim zalaganjem i velikim srcem da pomogne svojim vatrogascima u Domašincu, u posjetu nam je doveo Delegaciju iz FF Gniebing na čelu sa Kommandantom Stefanom Janischom, te članovima Peter Baldauf – Zugskommandant, Hosp Gernat – Zugskommandant, Gunter Scheacher – Grupennkomandant i dragog nam prijatelja Jurgena Puntigama – Gruppenkomandant koji je zajedno s Josipom potaknuo i doveo do realizacije ove naše suradnje.

Zahvaljujemo se načelniku Općine Domašinec Mariju Tomašeku na svečanom prijemu u Općini Domašinec i prigodnom domjenku za naše goste – kažu vatrogasci.

Da ne bi sve prošlo tako ležerno i opuštajuće, pobrinuli su se prijatelji iz Austrije i ugodno iznenadili domaćine donirajući im vatrogasnu opremu koju su dopremili.

– Vrijednost opreme je preko 10.000 eura, a izdvajamo: visokoltlačni modul Oertzen HDL 170, ventilator za odimljavanje Tempest, vartogasne mlaznice od Rosenbauer RB100, pa do mlaznica za srednje tešku i tešku pjenu, zaštitna odijela od toplinskog isijavanja, odijela za kemijske akcidente, te razne čizme i ostali alat koji je nama vatrogascima svakodnevno potreban u našim intervencijama – kažu.

Članovi DVD-a Domašinec nakon pozitvnog šoka zahvalili su prijateljima iz Austrije na vrijednoj donaciji koja će im itekako dobro doći prilikom intervencija. Ovo je zasigurno početak jednog velikog prijateljstva te su dogovoreni međusobni posjeti i druženja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije