ZAVEŠČAK Proštenje i 25. obljetnica kapele

Mir i zlo započinju u čovjeku, a Crkva je mironosac

Mještani Zaveščaka, vjernici Župe Selnica, te mnogi romari i vikendaši danas (nedjelja 27. kolovoza) slave blagdan Blažene Djevice Marije Kraljice mira i 25. obljetnicui od izgradnje kapele posvećene BDM Kraljici mira. Svečanu Svetu misu predvodio je monsinjor Josip Mrzljak, varaždinski biskup, a s njime su suslavili njegov tajnik, domaći župnik velečasni Tomislav Leskovar i njegov prethodnik velečasni Josip Horvat.

Tumačeći današnje Evanđelje u kojem je središte Isusovo pitanje učenicima: A, vi, što vi kažete tko sam ja‹, biskup je izrekao što i apostol Petar, kako je Isus pravi Bog i Gospodin, koji je danas prisutan i na ovom mjestu, jer Crkva znači njegovu prisutnost u svijetu.

– Smatra li današnji svijet Isusovu riječ dovoljno i dobro i jesu li u Hrvatskoj, Crkva i Isus samo tradicija? Vjernika se dana u Hrvatskoj drži zaostalim čovjekom, ne dovoljno modernim!? Danas je više nego ikada potreban mir, a mir i zlo započinju u čovjeku.

Crkva je mironosac i zato je ovdje i ova kapela posvećena miru, Kraljici mira, gdje se okupljte na molitvi jer je tu i Isus. Zahvaljujemo za 25. godina ove kapele i Božje prisutnosti na ovom mjestu – kazao je između ostalog biskup Mrzljak.

Misno slavlje pjesmom i glazbom uljepšao je domaći Župni zbor pod ravnanjem Julijane Kočila, te Pjevački zbor San Martino iz talijanskog naselja Topoglino u kojem pjeva jedna od rodbine obitelji Peras, koji su u Zaveščaku podignuli kapelu 1992. godine. Ovom prigodom oživjela su susjedna odmarališta i vinogradi, u kojima su se susreli mnogi prijatelji i znanci.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije