POTEPANJE Žene se Sanja i Vinko, Tajana i Zoran, Tanja i Ivan

Ranije danas pisali smo o potepanju u Ivanovcu zbog ženidbe Andree i Marka. Izgleda da se tradicionalni običaj potepanja protekle noći odvijao diljem Međimurja jer smo dobili fotografije još čak tri noćne akcije.

Da će uskoro u bračnu luku uploviti Sanja i Vinko, moglo se vidjeti po izgledu dvorišta u Okruglom Vrhu i Bogdanovcu. Prijatelji i rođaci ‘ukrasili’ su dvorište u Svetoj Mariji jer će se uskoro vjenčati Tajana i Zoran, a u Pustakovcu se potepanje odvilo zbog ženidbe Tanje i Ivana.

Kako to već priliči, veseli ‘potepači’ sa sobom su ponijeli slamu, papire, perje, novine, piljevinu, stare madrace i tko zna što sve ne, čime su odlučili ‘malčice’ izmjeniti izgled dvorišta mladenaca. Posebno su veseli bili u Svetoj Mariji gdje su skinuli ogradu i odnijeli je u obližnji kafić, gdje su za šankom čekali vlasnika da je pokupi.

Domaćine je ujutro čekalo čišćenje dvorišta, a nije nam poznato jesu li im se pridružili i ‘krivci’ za to. Bez obzira na sve, potepanje je znak ulaska mladih u brak pa uvijek ima povoda za slavlje. Što drugo dodati nego – živjeli mladenci!

Potepanje u Okruglom Vrhu i Bogdanovcu – Sanja i Vinko

Potepanje u Svetoj Mariji – Tajana i Zoran

Potepanje u Pustakovcu – Tanja i Ivan

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije