JVP ČAKOVEC Više od 500 intervencija, a poslovali bez greške

Revizija financijskih izvješća i poslovanja obavljena je od listopada prošle godine do svibnja ove godine, a izvješće je prošlog mjeseca upućeno Hrvatskom saboru, piše Regionalni tjednik.

Postrojba ima 38 zaposlenika, od čega 35 vatrogasaca i tri zaposlenika koji obavljaju računovodstvene, pomoćne i poslove održavanja. Tijekom 2015. su izašli na čak 559 intervencija, a uz to što su gasili požare i izlazili na tehničke intervencije, pripadnici Javne postrojbe pružali su usluge osiguranja i održavali javne vježbe.

– Državni ured za reviziju ocjenjuje da je Postrojba u 2015. uspješno provodila mjere i aktivnosti na unaprjeđenju cjelokupnog sustava vatrogastva, odnosno da je ispunila propisane zadaće i ciljeve te bila učinkovita u trošenju sredstava iz proračuna, od pruženih usluga, donacija i drugih izvora, istaknuto je u izvješću.

Postrojba je 2015., baš kao i prethodnih godina, poslovala odlično: prihodi su iznosili 7,6 milijuna kuna, a rashodi 7,3 milijuna kuna, pa su godinu završili s 313.000 kuna viška prihoda. Budući da su i prethodnih godina ostvarili pozitivan poslovni rezultat, čakovečka profesionalna vatrogasna postrojba mogla se pohvaliti da je imala ukupno 722.000 kuna viška prihoda. Državni revizori su napomenuli i da se zaposlenici Postrojbe kontinuirano usavršavaju.

– U 2015. je sedmero vatrogasaca sudjelovalo na stručnom skupu usavršavanja u ronjenju, po četvorica vatrogasaca su sudjelovala na osposobljavanju za pripadnike dopunskih snaga Državne intervencijske postrojbe te pohađala stručno usavršavanje i položila ispite za servisera vatrogasnih aparata, naveli su.

Napomenuli su i da je tijekom 2015. nabavljena podvodna komunikacija sa slušalicama i brojna druga oprema, čime je poboljšana tehničko-tehnološka opremljenost Postrojbe, javlja Regionalni tjednik.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije