PRAPORČAN Ostvaruje se polastoljetna želja žitelja

U tijeku su radovi na izgradnji Društvenog doma u naselju Praporčan u Općini Selnica. Ovog trenutka izvode se poslovi vezani uz komunalnu infrastrukturu, dovodnja plina, vode, struje i telefonskig voda, a potom na red dolaze završni, obrtnički i estetski poslovi.

Društveni dom u Praporčanu, prva i jedina društvena građevina u naselju, treba biti dovršen do petka 15. prosinca, ove godine, kaže općinski načelnik Ervin Vičević. Planirana vrijednost radova je 480 tisuća kuna, a hvalevrijedno je što je Međimurska županija, zalaganjem župana Matije Posavca pomogla s 200 tisuća kuna, a razlika će biti podmirena sredstvima općinskog proračuna.

Imati Društveni dom u svom naselju polastoljetna je želja žitelja ovog briježnog naselja, jer do sada (a i sada) svi skupovi održavaju se u privatnim prostorijama. Nakon Društvenog doma, trebala bi započeti izgradnja mjesne kapelice čime bi naselje dobilo prostor koji će svjedočiti kako ovdje žive ljudi koji žive vjeru kršćansku i radom svojim na tvrdoj zemlji, gotovo kamenu, domovinu gradi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije