FOTO Tisuće vjernika hodočasti u Svetu Mariju na blagdan Velike Gospe

Svečanim misnim slavljima danas se u marijanskim svetištima slavi blagdan Velike Gospe, dan svetkovine Uznesenja Blažene Djevice Marije.

>>> Veliku fotogaleriju pogledajte ovdje

Tisuće vjernika iz svih krajeva hodočasti u poznato međimursko marijansko svetište – Svetu Mariju. Misna slavlja u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije započela su jutarnjom župnom misom u 7 sati, nakon toga je u 9 sati bila misa za bolesnike i medicinsko osoblje te u 11 sati središnje misno slavlje koje je predvodio pater Marko Glogović. U 16 sati uslijedit će Euharistijski blagoslov – večernica.

Sve hodočasnike pozdravio je domaći župnik Pavao Markač.

Veliki broj vjernika, neki automobilima, a neki pješice i biciklima, dolazi u Svetu Mariju na Veljku mešu kako bi se pomolili i poklonili Majci Božjoj. Blagdanu Velike Gospe u Svetoj Mariji prethodile su trodnevnice, a u predvečerje svetkovine, u ponedjeljak, 14. kolovoza priređena je velika hodočasnička procesija sa svijećama.

Na misi su bili i župan Matija Posavec i njegov zamjenik Josip Grivec te načelnica Đurđica Slamek.

Poznato je kako su vjernici donjeg Međimurja i okolnih župa u prigodi Velike Gospe u nemogućnosti odlaska na hodočašće u Mariju Bistricu godinama dolazili upravo u svetomarsko marijansko svetište koje je jedno od najstarijih na području današnje Varaždinske biskupije.

Danas slijedi i proštenje te velika zabava.

>>> Veliku fotogaleriju pogledajte ovdje

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije