FOTO Ljeto ribe uz Dravu – niti pljusak nije pokvario feštu

U subotu i nedjelju je uz lijevu obalu kanala HE Dubrava kod ribičkog doma ŠRK Klen Sveta Marija održana sportska, kulturno-tradicijska i eno-gastronomska i zabavna manifestacija Ljeto ribe uz Dravu. Manifestacija je to koja ‘živi’ blizu dva desetljeća. Organizator joj je Sportsko ribolovni klub Klen Sveta Marija, a ovogodišnji su pokrovitelji bili Turistička zajednica Međimurske županije i Općina Sveta Marija.

Kroz ta dva dana kroz ove je prostore prošlo preko tisuću namjernika s primarnim cilj druženja preko ribljih specijaliteta za čiju se degustaciju za stolovima tražilo mjesto više, a bilo je stotinjak ribolovca i majstora u spravljanju fiš paprikaša. Niti nedjeljni kasno popodnevni pljusak nije rastjerao mnoštvo željno zabave.

Subota je bila u znaku ribolova i dravskih ribljih delicija, natjecanja u gađanju zračnom puškom, a sve je to bilo ‘začinjeno’ glazbom Mustač benda uz druženje ribolovca i gostiju. Toga dana je na vodama kanala HE Dubrava održan 22. Kup SRK Klen – natjecanje prijateljstva za seniore ekipno u disciplini lov ribe udicom na plovak. Natjecalo se je sedam susjednih ribolovnih društava.

U takvoj konkurenciji najbolji su bili natjecatelji SRD Som Kotoriba (Ivica Jakupak, Zoran Lipić, Patrik Štefić). Drugo mjesto su osvojili ribolovci Smuđa iz Draškovca, a treće Štuke iz Donje Dubrave.

Nedjelja je bila puno sadržajnija jer se je toga dana održavao 26. Kup-pojedinačno natjecanje u disciplini lov ribe udicom na plovak u kojem je natjecanju sudjelovalo 26 natjecatelja koji su borili za Veliku nagradu Svete Marije. U takvoj konkurenciji najviše bodova je osvojio Željko Guliš, drugi je bio Marijan Mađerić, a treći Ivan Blažon.

Spomenuti ribolovci su bili i sektorski pobjednici. Njima su nagrade uručili dožupan Međimurske županije Josip Grivec, općinska načelnica Svete Marije Đurđica Slamek, njezin zamjenik Ivica Kočiš i predsjednik SRK Klen Antun Kedmenec. Ostali natjecatelji dobili su nagrade sistemom ‘vidi-uzmi’.

Toga dana je u popodnevnim satima održano natjecanje u kuhanju Dravskog fišpaprikaša i na njemu je sudjelovalo 11 ekipa Međimurja i Podravine, sve majstor do majstora pa je ocjenjivački sud u sastavu: Ivica Kočiš, Kruno Tkalčec i Milenko Azenić imao težak zadatak u izboru najboljih. A da je bio dobar i tražen pokazuje podatak da je 11 kotlića ostalo prazno za petnaestak minuta.

Ipak, najdominatnijim kuharima su se iskazali natjecatelji pod imenom Crvenrepka iz Koprivnice, drugi su bili kuhari iz ekipe Diver Ludbreg, a treći iz ekipe Balavac iz Križnice. Oni su nagrađeni peharima koje su im uručili općinski čelnici Slamek i Kočiš te Antun Kedmenec, predsjednik SRK Klen.

Pehare su primili i najbolji natjecatelji u gađanju zračnom puškom. Tu je pobijedio Dražen Kos iz Kotoribe, drugi je bio Matija Gašparić iz Svete Marije, a treći njegov sumještanin Dražen Gašparić.

Manifestaciju su svojim nastup nadopunili članovi KUD Ivan Mustač- Kantor izložbom dijela iz svoje Etno zbirke, članice udruge Svetomarska čipka i Udruge žena Amalija Kranjec izložbom rukotvorina, a tu su bile izložene slike svetomarskih slikara Ivana Varge i Franje Mustača Medarovog. Vidjeli smo i prezentaciju izrade mušica i prezentaciju pribora za mušičarski ribolov.

Dobrog štimunga nije nedostajalo za što se pobrinuo glazbeni sastav Loka bend iz Goričana.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije