FOTO SRD Šaran iz Male Subotice proslavilo 20. rođendan

U subotu u popodnevnim satima Sportsko ribolovno društvo “Šaran” iz Male Subotice proslavilo je na svojem terenu 20 godina rada i postojanja. Pozivu na proslavu odazvala su se sva ribička društva iz Općine Mala Subotica: SRD “Klen” iz Držimurec-Strelca, SRD “Linjak” iz Palovca i SRD “Diver” iz Svetog Križa.

Domaćini su pripremili natjecanje u parovima koji su mogli koristiti ukupno 4 štapa, 2 štapa po osobi. Nekih strogih pravila nije bilo jer ipak je ovo bilo zamišljeno kao proslava odnosno lijepo druženje. Mjerila se težina ribe u gramima.

Prvo mjesto osvojili su u paru Goran Lipić i Ljubomir Žulić sa 5.015 grama iz SRD “Linjaka” Palovec, drugo mjesto odnijeli su Branko Mišić (SRD “Diver” Sveti Križ) i Drago Simon sa 1.730 grama, a treće mjesto pripalo je Josipu Lajtmanu i Mateju Lajtmanu iz SRD “Šaran” Mala Subotica s 1.727 grama. Natjecateljima su pripale medalje i diplome za učestvovanje.

Domaćin je pripremio i malu šalu i iznenađenje. Četvrto mjesto osvojili su Darko Horvat i Branko Kovačić (SRD “Šaran” Mala Subotica) i dobili drvene medalje napravljene od vrbina drveta. Pokrovitelj proslave bila je Općina Mala Subotica pa se članovi i uprava i ovim putem zahvaljuju Općini, a proslavi se odazvao i načelnik Valentino Škvorc.

Ribiči su pripremili gulaš i domaće kobasice za sve posjetitelje i natjecatelje, a unatoč velikoj vrućini sve je prošlo u najboljem redu. Posjetiteljima je bila na raspolaganju i viseća kuglana.

SRD Šaran kroz povijest

Sportsko ribolovno društvo “Šaran” osnovano je 5. prosinca 1997. godine. Prvom osnivačkom sastanku su prisustvovali: Vladimir Gregorinčić, Stjepan Novak (Kanižaj), Dražen Kocijan, Vladimir Hrustek, Josip Jurčec i Zlatko Jurčec, Darko Horvat, Drago Baksa, Željko Gregorinčić, Drago Halić i Marijan Hudin iz Čakovca.

Za prvog predsjednika je izabran Vladimir Gregorinčić koji je na toj funkciji ostao tek nekoliko mjeseci, dopredsjednik je bio Josip Jurčec, za tajnika je izabran Darko Horvat, za blagajnika Drago Halić a prvi zapisničar je bio Josip Jurčec.

Današnje aktualno rukovodstvo čine: Borislav Drk – predsjednik, Darko Horvat – zamjenik predsjednika, Franjo Mesarić Frenki – tajnik društva. Rukovodstvo je ponosno što se u roku zadnje 3 godine obnovio, odnosno sagradio novi ribički dom, što je cijeli objekt legaliziran i što je nedavno sagrađena i terasa. Članstvo varira iz godine u godinu, ali u prosjeku se kreće između 30 i 50 članova.

Od problema i planova najvažniji je produbljivanje jezera jer je jezero veoma plitko i ribiči pomalo strahuju kako ne bi došlo do pomora ribe. Voda je za sada čista i kvalitetna, ali je vodostaj s obzirom na paklene vrućine veoma nizak. Bilo je godina kada je čak i ribički dom bio poplavljen s 10-15 cm vode. I upravo zato se išlo na izgradnju novog ribičkog doma koji je podignut za pola metra kako više ne bi bili poplavljeni.

Treba reći i to kako ribiči svojim akcijama i rukovodstvo vodi brigu o okolišu, o ekologiji, uređenju okoline jezera Trate jer prije osnutka društva to je bilo jedno veliko smetlište gdje se dovozilo svašta. Smeća je nestalo i vodi se velika briga kako ne bi došlo do zagađenja jezera.

Ima još planova i želja, što opet sve zavisi od financija i mogućnosti. Svi su ponosni što je od drvene barake od drva i pleha nastalo ovo današnje zdanje koje će poslužiti još mnogim budućim generacijama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije