MERHATOVEC Molitva za graditelje i branitelje

Vjernici Merhatovca i brojni iz susjednih župa i drugih krajeva, svečano i radosno u Merhatovcu su proslavili blagdan Gospe Snježne kojoj je posvećena mjesna kapela, izgrađena prije 10 godina.

Upravo za graditelje, koji su predvođeni Ivanom Mesarićem prije 12 godina započeli graditi kapelu koja je u dvije godine u potpunosti završena i danas je ne samo okupljalište vjerničkog puka, nego i građevinski ponos naselja, prikazana je molitva.

Kako je u subotu, 5. kolovoza i Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, molilo se za domovinu, da bude dobra poput majke za svoju djecu i za branitelje koji nisu žalili svoje živote staviti u obranu jedine domovine i koji su tijekom rata pokazali neprijatelju i stranim političarima što im znači krunica oko vrata ili čela.

Svetu misu služio je umirovljeni svećenik velečasni Josip Horvat, koji je u vrijeme gradnje kapele bio selnički župnik, u zajedništvu s aktualnim župnikom velečasnim Tomislavom Leskovarom, koji je zahvalio svima koji brinu o kapeli pa je ona cijele godine spremna za okupljanje na molitvu i razgledavanje.

Među brojnim ljudstvom bila je i Marija Jagarinec Sić, zamjenica načelnika Općine Selnica.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije