LJETO UZ MURU U subotu degustacija craft piva, ‘Murska alka’ i rock večer

Kako bi djeca za vrijeme školskih praznika više vremena provodila družeći se na otvorenom organiziratori ‘Ljeta uz Muru’ su za njih kroz tri dana trajanja manifestacije pripremili niz edukativno, kreativnih i zabavnih radionica i predstava.

Tako je jučerašnji Ljetni paviljon mašte, čiji program je pripremila ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Ivana Sakač, održan na šetnici uz Muru i to u “murskom” stilu, gdje je dio šetnice uređen je u manju “mursku” plažu sa mini bazenima, luftićima i ležaljkama.

Djeca su na radionici učila nove stvari na zanimljiv i kreativan način, a radionica je bila povezana sa aktualnim gradivom u školi. Od 18 sati na šetnici uz Muru održan je animacijski program za najmlađe kroz predstavu ‘Zdravko Zdravić’, razne igre te vježbanje yoge.

‘Napala me s leđa’, ‘Iz protesta’, ‘Za sve moje bivše’ neki su od hitova kojima je Tamburaški sastav Begini rasplesao posjetitelje manifestacije Ljeto uz Muru. Nakon Begina posjetitelje je zabavljala grupa ‘Noćna smjena’.

Drugi dan Ljeta uz Muru započeo je svetom misom u 9 sati i polaganjem vijenca kod spomenika braniteljima. Na šetnici uz Muru od 9 sati održavala se i Likovna kolonija te ljetni paviljon mašte u organizacije Likovne Udruge ‘Izvor’.

Međimurski konjari u sklopu Ljeta uz Muru organizirali su od 10 sati konjičko druženje na nogometnom igralištu ‘Rudar’. Više od 30 konjanika prisustvovalo je mimohodu i projahivanju kroz centar grada, do skele ‘Fusek’, Starog mlina i Seoskog turizma Goričanec u Svetom Martinu na Muri te kroz naselja Hlapičina i Peklenica.

Od 16 sati na šetnici uz Muru moći ćete degustirati razne vrste craft piva, a ujedno će se prezentirati će se i način pripreme i kuhanja craft piva. Tradicionalno zabavno ekipno natjecanje ‘Murska alka’ započet će u 17 sati, dok od 21 sat počinje rock večer sa grupama Pick Siebner i Cat Paws.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije