VRUĆINE Hitne intervencije u Međimurju povećane za 25 posto

Visoke temperature i paklene vrućine povećale su broj intervencija Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije. Da su užarene i linije broja telefona 194 potvrdio nam je i sam ravnatelj Zavodadr.sc. Tomislav Novinščak, dr.med., spec.opće kirurgije.

– Kao posljedica vrućina broj intervancija na području Međimurja je povećan za 25 posto. Građani se najviše žale da se loše osjećaju, dolazi do pogoršanja kroničnih bolesti (hipertenzija, kardiovaskularne bolesti, ubodi insekta), dolazi do ozljeda, ali i psihičkiH smetnji – kaže Novinščak.

Savjete koje daje odnose se na pojačan unos tekućine, izbjegavanje vožnje u autu bez klime, izbjegavanje direktne insolacije (izlaganje suncu), izbjegavanje težih opterećenja, lagana tekuća prehrana te klimatizacija prostora primjerena vremenu. – Dakle, ne prevelika razlika spram vanjske temperature – ističe Novinščak.

Srećom, nije bilo pacijenata s težim posljedicama, pa možemo zaključiti da su Međimurci ozbiljno su shvatili upozorenja za paklene vrućine.

Toplinski val još će se još za vikendu međimurskom kraju. Osvježenje možemo očekivati tek od ponedjeljka kada bi, nakon pljuskova u nedjelju popodne i navečer, dnevna temperatura mogla biti niža za čak 10 stupnjeva. Lakše ćemo onda disati, a vi se čuvajte i pazite!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije