MERHATOVEC Proštenje s Gospom Snježnom

U subotu 4. kolovoza 2017. u naselju Merhatovec je Sveta misa i proštenje na čast i zahvalu Majci Božjoj Snježnoj ilio Gospi Snježnoj, koja je patronica mjesne kapele. Sveta misa započinje u 11 sati, a predslavi je velečasni Josip Horvat, negdašnji župnik u Selnici u čije vrijeme je i kapela u Merhatovcu izgrađena.

Ujedno se obilježava i 10. obljetnica blagoslova kapele, jer kapelu je 5. kolovoza 2007. godine blagoslovio varaždinski biskup monsinjor Josip Mrzljak, dok je dvije godine ranije ondašnji kancelar, a danas generalni vikar Varaždisnke biskupije monsinjor Antun Perčić, blagoslovio temeljni kamen.

Kapela Gospe Snježne ima snažnost okupljanja domaćih vjernika, ali i onih iz susjednih župa, poglavito na dan proštenja koji je ujedno i Dan pobjede, Dan domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

Ali i u dane Marijanskih pobožnosti u svibnju i listopadu. Vjernici i žitelji Merhatovca radosno očekuju i primaju sve one koji dolaze i dođu na proštenje, pa tako neka bude i sada. Jer ovdje je kapela više od kapele, ovdje je ona ponos i simbol na godine zajedništva mještana ovog malog i liojepog naselja u Župi i Općini Selnica.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije