PARK ZA PSE Ira i Miki iz azila preselili se u privremeni dom u Svetom Martinu

Ira i Miki prvi su korisnici novootvorenog parka za pse u Svetom Martinu, u sklopu kompleksa tamošnjih LifeClass termi. Psi su dosad čekali na udomljenje u skloništu za napuštene životinje udruge Prijatelji u Čakovcu, a sad su privremeni dom pronašli na brdovitom dijelu Međimurja, gdje na raspolaganju imaju svoje kućice, igračke i poligon za vježbanje.

Pet friendly

– Ove godine odlučili smo se orijentirati na dvije stvari – pet friendly i zdravstveni turizam. U suradnji s čakovečkim azilom Prijatelji privremeno smo udomili njihova dva psa. Nadamo se da će ih netko od naših gostiju trajno udomiti, a potom ćemo dovesti još dva psa, pa još dva… Voljeli bismo pronaći novi dom za što veći broj starijih pasa koji dulje vrijeme čekaju u azilu – kaže Saša Vugrinec iz LifeClassa Sveti Martin, gdje su otvorili apartmane i hotel za kućne ljubimce.

Sav novac koji naplate od gostiju za smještaj njihovih ljubimaca donirat će skloništu Prijatelji u Čakovcu. Ira i Miki, koji su većinu života proveli u azilu, trenutačno su sami, no kad se priviknu na novo okruženje, park će biti otvoren i za kućne ljubimce gostiju resorta.

Igraju se s djecom

– Reakcije su jako pozitivne. Djeca se igraju s njima, a jedna gospođa iz Nizozemske odvela ih je u šetnju. Kad naši gosti čuju da su to psi iz azila, veseli ih što smo ih doveli i što im tražimo novi dom – dodaje Vugrinec.

Zadovoljni su i volonteri koji se vesele suradnji s termama. – Kad bi se našlo tako još tridesetak obitelji, svi naši seniori nakon godina čekanja dobili bi raj. Razmislite o pružanju privremenog doma nekom od naših starkelja. Osjećaj sreće bit će nevjerojatan, s obje strane – poručuju volonteri iza kojih je jedna od najtežih godina u 15 godina rada skloništa.

Još čekaju na rješenje problema oko 2000 necijepljenih i nečipiranih pasa u romskim naseljima. Samo prošle godine u skloništu su prihvatili 598 pasa, a gotovo isto toliko su ih uspjeli udomiti diljem Hrvatske, Slovenije i Njemačke.

– Sve je više životinja koje dolaze u sklonište bolesno i ozlijeđeno. Brinemo se o 400 pasa, od čega je oko 70 smješteno u privremenim domovima volontera. Iziskuje to puno novca za veterinarske usluge i hranu – ističu u udruzi koja poziva građane da postanu kumovi skloništa. Najmanji iznos kumstva je samo 100 kuna godišnje. Mala cijena za lijep osjećaj.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije