TOPLINSKI VAL Paklene vrućine – za cijelu zemlju oglašen crveni alarm

Toplinski val i dalje ne jenjava. Ponovno je za gotovo cijelu Hrvatsku, osim Podvelebitskog kanala oglašen crveni alarm.

Cijeli dan će prevladavati sunčano te vruće i vrlo vruće, a noć će biti topla i vrlo topla. Očekuje se maksimalna dnevna temperatura zraka uglavnom između 35 i 40 °C.

Poslijepodne u gorju postoji vrlo mala mogućnost za lokalne nestabilnosti uz poneki pljusak i grmljavinu, prognozira za četvrtak Državni hidrometeorološki zavod.

Najviša dnevna temperatura uglavnom između 34 i 39 Celzijevih stupnjeva, pišu 24sata.

Iduća tri dana bit se sunčano i vruće te vrlo vruće, no na kopnu ne posve stabilno. U četvrtak i petak uglavnom u gorju postoji mala mogućnost za lokalne nestabilnosti, dok će u dane vikenda pljuskovi s grmljavinom u unutrašnjosti biti vjerojatniji.

U dane vikenda zapuhat će sjeveroistočni vjetar. Trajat će toplinski val uz najviše dnevne temperature zraka uglavnom između 35 i 40 °C.

Crveni alarm, koji je oglašen i za petak, znači da je vrijeme izuzetno opasno. Iznimno intenzivan meteorološki događaj je prognoziran. Velika šteta i nezgode su moguće na velikom području i to u većini slučajeva s opasnošću po život. Često se informirajte o očekivanim meteorološkim uvjetima i rizicima. Slijedite naredbe i savjete dane od strane vaših državnih tijela u bilo kojim uvjetima i budite spremni na izvanredne mjere.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije