320.000 POSJETITELJA na Porcijunkulovom – Nagrađeni najbolji izlagači

Točka na i još jednog Porcijunkulova bilo je proglašenje ‘Najboljeg na Porcijunkulovome’. Riječ je o tradicionalnom izboru kojeg organizira Turistička zajednica Grada Čakovca i nagrađuje najzaslužnije izlagače. Kako je rečeno na proglašenju, izlagači, njih preko 300, što je rekord Porcijunkulova, imaju velike zasluge što je ovogodišnje izdanje središnje kulturno-turističke manifestacije u Međimurju privuklo preko 320.000 posjetitelja.

To je povećanje od 90.000 u odnosu na prošlu godinu i time su nadmašene i najoptimističnije procjene rasta. Sve ove brojke dokazuju kako se čakovečko Porcijunkulovo prometnulo u najznačajniju manifestaciju ovakvog tipa u sjevernoj Hrvatskoj.

Priznanja ‘Najbolje na Porcijunkulovome’ dodjeljivana su u osam kategorija, a dobitnici su primili prigodne poklone koji su osigurali sponzori manifestacije. Priznanja su na središnjem čakovečkom Trgu Republike uručivali čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač i voditeljica Turističkog ureda Grada Čakovca Boška Ban Vlahek.

Posebnost proglašenja bilo je i izvlačenje glavne nagrade. Naime, svi izlagači ušli su u ždrijeb i bili u mogućnosti osvojiti bicikl. U izvlačenju ove nagrade čakovečkom gradonačelniku pomogla je publika, točnije dječak Benjamin koji je izvukao sretnog dobitnika. On je izvukao OPG Korent vlasnika Josipa Korenta iz Pribislavca.

NAJSIMPATIČNIJE IZLAGAČKO MJESTO: Krafne ‘Kajkuš’ Zagreb

NAJKREATIVNIJE IZLAGAČKO MJESTO: Fantasy factory, Mario Vadlja iz Murskog Središća

NAJSIMPATIČNIJI IZLAGAČ: Hrvoje Halić, uljara Šenkovec

NAJSIMPATIČNIJA IZLAGAČICA: Monika Mihalić iz Novog Sela Rok

KATEGORIJA STARI ZANATI: Udruga žena Nedelišće, Stjepan Benko iz Gornje Stubice, Udruga žena Zlatne ruke Čakovec

NAJLJEPŠI OSMIJEH PORCIJUNKULOVOG: Lana Kramar iz Turčišća

NAJZABAVNIJI ULIČNI PERFORMER: Jozo Ciganović iz Đakova

NAJPOZITIVNIJA OSOBA PORCIJUNKULOVA: Milica Vugrinec iz Lopatinca

Nagrade su osigurali OTP banka, Rudi Express, Jakopić travel, Zagrebačka banka, Restoran Međimurska hiža, 36 info d.o.o., Vajda Čakovec, Optovista, Solid Gold, Perutnina Ptuj Pipo Čakovec, TZ grada Čakovca.

Glavnu nagradu – bicikl – osigurava Mihalec trgovina d.o.o. ‘Beciklin’ Prelog.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije