ŠTAND NOVINA Ivanin nakit i suveniri imaju svoju prepoznatljivu notu

Odmah na početku natkrivenog dijela prodajnih prostora čakovečkog glavnog trga smjestio se štand posebnosti, urušen nakitom i suvenirima od keramike. Djelo je to vrijednih i stručnih ruku Ivane Valkaj, umjetnice iz Železne Gore, vlasnice obrta za proizvodnju KERAMOS-VALKAJ koja je svoj primarni posao inženjerke agronomije zamijenila radom u oblikovanju keramike, procesnom poslu koji nije nimalo lak.

Ivani je ipak bilo malo lakše jer je u svijet umjetnosti ušla pod vodstvom svoje svekrve, poznate međimurske likovne umjetnice Jelene Valkaj, žene koju ne treba ljubiteljima umjetnosti posebno predstavljati. Nju smo danas zatekli kraj svoje snahe, ne da je kontrolira već joj je htjela po ovoj žegi biti potpora.

I dobro da je bila ovdje jer smo o samozatajnoj inženjerki saznali veoma malo. Zato je gospođa Jelena izrazila ponos što je snaha krenula njezinim stopama, što se jedna s drugom nadopunjuju u radu, Jelena nudi likovna rješenja, dok Ivana prati praktičnost primjene njihovih ruku djelo.

– Jako bi voljela da me Ivana prati i drago mi je da u tome uspijeva, da se može nositi s izazovima današnjice – rekla je Jelena kazavši kako joj je posebno drago što Ivana teži novinama, da se ne ponavlja.

Njihove radove prepoznale su turističke sredine kontinentalne Hrvatske i veoma su ponosne što tamo imaju svoju prepoznatljivost.

Planova za sutra imaju mnogo. Jelena da bude uz snahu nit vodilja, a Ivana da slijedi utabane staze svekrve. – To joj ne ide teško jer mnogima može poslužiti primjerom. Brzo shvaća i uči, a posebno je važno što ima prirodni dar za lijepo. Marljiva je i uporna u radu, nadopunjujemo se u svemu i to mi je posebno drago – dodala je na kraju Ivanina mentorica.

Vjerujemo kako će još ovih dan, dva kupci željni posebnosti potražiti Ivanino prodajno mjesto.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije