Godinama unatrag pozornost Porcijunkulovog u Čakovcu karakteriziraju nepregledni redovi ljudi koji strpljivo stoje pred specifičnim ‘pečenjarnicama’. Ako je to tako onda je zacijelo riječ o nekoj finoti. I doista je tako. Ona je sasvim posebnog mirisa i okusa, kultnog imena – langoš.
Njegov zalogaj će vas zasititi i njega ćete se još dugo sjećati, osjećati miris u ustima. To je jelo našeg podneblja i sastavnica je svih ‘fešti’. Što su langoši? Fini komadi dizanog tijesta prženog u vrelom ulju. Okus im je neutralan i dobivaju ga od preljeva, a oni doista mogu biti različiti.
– Naši kupci ih vole s preljevom od tartara, a posebni su oni s češnjakom. Gurmani traže i s preljevom kečapa i vrhnja. Izdvojila bih najprodavanije, one od tartara, rekla nam je Tanja Živko, danas prijepodne odgovorna za svoju vrlo dobru organiziranu ekipu koja radi za tvrtku ‘Mir i dobro’ iz Praporčana.
Koliko su langoši traženi pokazuje podatak kako su ljudi za njih čekali u redu unatoč kiši, mnogi bez kišobrana.